• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Matigaste quesadillan med kidneybönor, mozzarella och svartkål

Matigaste quesadillan med kidneybönor, mozzarella och svartkål

Cina · oktober 7, 2020 · Leave a Comment

Jodå, man han ha bönor i en Quesadilla. Man kan faktiskt ha precis vad som helst i. Bara man inte glömmer osten för det är den som håller ihop det hele. Bönor är bra. De smakar gott och man blir mätt. Här kan du såklart välja vilka bönor som helst. Svarta bönor, Cannellinibönor, Borlotti osv. Jag hade svartkål. Du kanske har grönkål eller ruccola.
Jag vill verkligen passa på att rekommendera att blötlägga och koka sina bönor själv. Gör det vilken dag som helst. När de kokat och svalnat lägger du dem i en ziplockpåse och fryser ner dem. Så himla praktiskt att ha hemma.

Vill du testa en annan variant på Quesadilla då prova den här

Du behöver det här till 2 pers:

  • 6 st medium tortillabröd eller 4 st stora
  • 5 blad svartkål
  • 1 paket kidneybönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 mozzarella
  • 0,5 tsk spiskummin
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

Ta bort stjälken ur svartkålen och skär den i mindre bitar.

Värm upp stekpannan och stek en hackad vitlök, svartkål, och bönorna tillsammans. Krydda med salt, peppar och spiskummin.

Tärna mozzarellan

Blanda bönorna och svartkålen med mozzarellan och fördela sen ut blandningen på hälften av bröden. Lägg ett bröd över och stek på medelvärme ett par minuter på vardera sidan tills du ser att osten smält.

Filed Under: Comfortfood, Mackor, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Kidneybönor, Mozzarella, Quesadilla, Svartkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB