• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Pasta med söt purjolök och lite av varje

Pasta med söt purjolök och lite av varje

Cina · oktober 15, 2020 · Leave a Comment

Får jag tipsa om färsk pasta? Bra! Då gör jag det. Prova på färsk pasta! Det går snabbt, det är annorlunda och ofta liiiite godare. Jag skulle gärna vilja tipsa om att prova på att göra egen men då vet jag att jag passerar gränsen för vad en lunchblogg får innehålla 😉

Idag öppnade jag kylskåpet inte EN men säkert TRE gånger innan jag kom på något jag var sugen på. Till sist gjorde en purjolök och en halv zucchini sig synliga och då var saken klar. Efter ytterligare lite rotande hittade jag en öppnad förpackning färskost och eftersom jag aldrig slänger mat så förbarmade jag mig över den också. Purjolök som får stekas ordentligt blir ju så söt och ljuvlig! Man kan ha en hel i om man vill till denna pasta och bara köra purjon. Så gott är det!

Du behöver det här till 2 pers

  • Valfri pasta ca 300 g
  • En halv zucchini
  • En halv purjolök
  • Ca 3 msk färskost eller så mycket du har
  • 0,75 – 1 dl riven parmesanost
  • Saften och zesten från en halv citron
  • 1 msk hackad mynta (eller persilja, basilika, timjan)
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

Sätt på pastavattnet.

Strimla purjon och zucchinin och lägg i en stekpanna med lite olivolja. Salta och peppra och stek på medelvärme medan pastan kokar. 5 minuter innan pastan är klar tillsätter du myntan, citronsaften och zesten samt färskosten.

En minut innan pastan är klar tar du 1 dl av pastavattnet och häller över grönsakerna. Häll ner den rivna parmesanen och rör om tills du har en sås.

När pastan är klar tar du den direkt från pastavattnet med en tång eller hålslev – så att du får med ytterligare lite av pastavattnet – och häller ner i såsen och grönsakerna. (Bättre slutresultat och du slipper diska ett durkslag)

Blanda allt noga, ta några tag med pepparkvarnen, ringla över lite olivolja och riv över lite extra parmesan.

Filed Under: Grönsaker, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Citronzest, Färsk pasta, Mynta, Parmesan, Purjolök, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB