• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Genvägar tips och belöningar för hemmajobbaren

  • Hem
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Uncategorized / Grillmacka med karamelliserad lök, svartkål och picklade senapsfrön

Grillmacka med karamelliserad lök, svartkål och picklade senapsfrön

Cina · januari 14, 2021 · Leave a Comment

Imorgon fredag är det lunch i bageriet igen. Det betyder att jag testat lite nya recept. Bl.a den här goda grillmackan med kyckling, ost, chilikramad svartkål, karamelliserad lök och picklade senapsfrön. Visst, att ställa sig och karamellisera lök kan ta en stund men du kan ju bara låta den stå puttra på spisen medan du röjer undan några punkter på att-göra-listan. Värt besväret, om du frågar mig. Som princip gör jag dessutom alltid extra av goda tillbehör. Löken är god på pizza, hamburgare, i sallad, sås m.m. och när du inte kan komma på mer grejer att göra med den skickar du ner den i köttfärssåsen.

Svartkålen kramade jag tillsammans med lite vitlöks-och chiliolja som jag hade gjort. Har du ingen smaksatt olja så tar du bara chiliflakes, salt och olja och kramar in in svartkålen. Det gör den både mer smakrik och mer lättuggad.

Ostsort spelar ingen större roll men snåla för bövelen inte!

Ja, så var det den lilla detaljen picklade senapsfrön. Jag gör det med jämna mellanrum och har en burk stående i kylen. Den håller sig läääänge. Du kan använda dijonsenap och/eller picklad rödlök också. Men jag gillar att få ett senapfrö i munnen och när man biter på det så blir det först sött och sen pepprigt.

Kycklingen är inte nödvändigt här och vill du ha en vegetarisk macka så skippar du den helt enkelt och ingen kommer sakna den.

Du behöver det här till 1:

  • Två skivor gott bröd
  • Några skivor färdiggrillad kyckling
  • 4 blad svartkål
  • 1 msk olivolja
  • Valfri ost
  • 1 gul lök
  • Picklade senapsfrön (Receptet hittar du här)
  • Chiliflakes, salt och peppar till kryddning

Gör så här:

Börja med att skiva löken i tunna ringar. Stek den sen på medelvärme i 1 msk olivolja tills den fått en gyllene färg. Rör i stekpannan lite då och då så att löken blir jämnt stekt.

Skölj och skär bort stjälken på svartkålen. Strimla i tjockare strimlor och droppa över olja, salt och chili. Krama in oljan och kryddorna i oljan.

Varva alla ingredienser på mackan. Men börja och sluta med ost så att den håller ihop smörgåsen. (Jag brukar ha lite mer ost på toppen.)

Salta och peppra och grilla sen i smörgåsgrill eller i stekpanna tills brödet fått färg och osten smält .

Filed Under: Uncategorized

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

ProfilbildGillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Broccoli Chiliolja Citron Citronzest Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Hasselnötter Isot Kimchi Krutonger Leftovers Mackor Morot Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Paprika Parmesan Pasta Persilja Pesto Pocherade ägg Potatis Purjolök Röda linser Rödbetor Sesamolja Soja soppa Spenat Svartkål Tahinisås Tomatsallad Tonfisk Valnötter Västerbottensost Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Fried, red rice med röd curry
  • Luncher för distansundervisning och sportlov på hemmaplan
  • Sötpotatisnudlar med jordnötter och chiliolja
  • Byteslunch!
  • Kimchinudlar med ägg och lite annat…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2021