Jag öppnade en burk tonfisk och använde inte hela. Alltså blir det en Tuna Melt med Kimchi till lunch idag. Bara för att Kimchi och smält ost är något av det jag älskar mest här i världen. Men det vet ni ju redan. Jag tänker inte orda mer om det. Man måste testa det för att veta. Men jag säger bara: Kimchipizza med mozzarella och lite rökt ost av något slag!!!
Du behöver det här:
- 2 skivor gott bröd. Gärna surdegsbröd och ännu mer gärna med sesamfrö…
- 1 msk Kimchi ( finns många varianter att köpa färdig)
- 1/3 burk tonfisk i olja
- Ost av valfri sort. Frågar du om mängd, så svarar jag: Så mycket du kan. Men om du tänker snåla så tycker jag 6 hyvlade skivor är ett minimikrav.
Gör såhär:
Hetta upp en stekpanna eller en smörgåsgrill
Ta fram två skivor bröd, och lägg några skivor ost i botten.
Fyll på med Kimchi och tonfisk och avsluta med ett rejält lager ost på toppen.
Grilla eller stek i panna, tills du ser att osten smält.
Lämna ett svar