Idag har jag stått och lagat mat till bagerilunchen imorgon. Kände mig lite mör när jag städat av köket och det var dags att ta tag i middagen för familjen därhemma. Det är inte alltid man sprudlar av inspiration och ork. Egentligen hade jag en hel kyckling som väntade på att bli grillad men vem har lust att sätta igång med den när klockan sju. Istället rotade jag lite bland konserverna och hittade majs samt 3 chorizokorvar i frysen och på den vägen är det. Jag stekte paprikan själv här men den ljuvligaste genväg som finns är ju Ayvar Relish så jag föreslår det till receptet och det går dessutom mycket snabbare. Både majs och paprika är ju söta smaker, men hettan från chilin och korven räddar den här soppan från att bli jolmig.
Du behöver det här för 4 pers:
- 3 små burkar majs
- 4 msk Ayvar Relish
- 2 hönsbuljongtärningar
- Ca 0,75-1 l kokande vatten
- 3-4 potatisar
- 1 gul lök
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 tsk Urfa Isot (eller valfri chili och mängd beroende på styrka)
- 3 korvar
- Olivolja
Gör så här:
Skala potatisen och löken och skär i större tärningar. Stek i lite olja tills löken är genomskinlig och tillsätt sen majs, hönsbuljong, kummin och Isot och häll över kokande vatten så att det precis täcker.
Låt koka medan du skivar och steker korven. ca 10-15 min.
När soppan kokat klart häller du av lite av buljongen och sparar för att använda till att späda soppan om det behövs.
Tillsätt Ayvar Relish och använd en en stavmixer och mixa tills du har en slät soppa. Späd med buljong efter behov. Majskal är ganska tuffa så en helt slät sopppa kommer du inte att få.
Servera soppan med korven och toppa med lite koriander.
Lämna ett svar