Jag är så sugen på kryddig mat just nu. Skulle kunna äta det till frukost…. och det är just vad jag gör idag. Allt för att ni ska få ett lunchtips i tid. Tillagningstiden är kanske 30 minuter på den här lunchen men medan potatisen kokar skriver jag det här inlägget. Den behöver inte bevakas och kan inte koka för länge eftersom den ändå ska bli soppa. Det är så man får jobba ibland för att få sig en god lunch.
Jag hoppas att det här ska bli en soppa som för tankarna till Thailand. Den röda curryn sprider en sån ljuvlig doft i köket just nu.

Du behöver det här för 2 pers:
- 2 medelstora sötpotatisar
- 4 medelstora vanliga potatisar
- 2 msk kokosolja
- 1 lök (gul, röd, purjo)
- 2 tsk röd currypasta
- 1,5 buljontärning höns- eller grönsaks (eller “riktig)
- En handfull kokosflakes
Gör så här:
Skala och tärna lök och potatis i grova bitar
Hetta upp lite kokosolja (eller annan neutral olja) i en kastrull och stek löken lite lätt så att den börjar svettas.
Tillsätt potatisen, den röda curryn och smula ner buljontärningarna. Häll över vatten så att det precis täcker och koka sen upp och sänk till medelvärme.
Nu kan du ta en jobbpaus på 15-20 min medan soppan kokar.
Kolla om potatisen är mjuk och ta av soppan från värmen. Häll av lite av buljongen i en behållare och spar till spädning av soppan.
Blanda soppan med en stavmixer och späd efterhand med buljongen tills du har en konsistens du är nöjd med. Om det behövs mer vätska kan du späda med vatten eller kokosmjölk. (Jag slår ett slag för hemgjord buljong här. Det är en riktig vinnaren smakmässigt. Nästa gång du gör en hel kyckling så passa på)
Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.
Toppa soppan med kokosflakes.
Lämna ett svar