Nu är det sparrissäsong va! Jag har i varje fall redan köpt hem ett antal knippen. Älskar gnisslet av färsk sparris. Koka, steka, grilla, hyvla. Gott till allt. Till en snabblunch, som idag, steker jag dem i lite olivolja. Nu hade jag Belugalinser i kylen som jag gjorde i början av veckan. Perfekt att fylla ut luncher som den här med. Men du kan ta en god bit bröd och steka i lite olja och göra en sparrismacka istället. Pocherat ägg. Det får man aldrig nog av. Jag var och köpte ägg från Sanda Hönseri på min REKO-ring. Gillar att läsa om hur bra deras hönor har det. Köpte även Kimchi från Seoul Kimchi som kommer bli perfekt på fredagspizzan!
Du behöver det här:
- 1 dl belugalinser
- 1 ägg
- 1 knippe sparris
- Parmesan
- Citron
- Olivolja, salt och peppar
Gör så här:
Börja från botten av din tallrik. Dvs med linserna eller brödet och sen steker du sparrisen och avslutar med ägget så att allt annat är klart innan du lyfter ägget direkt från kastrullen.
Om du ska koka linser så gör du det först av allt. De behöver koka ca 15 min. Annars steker du en bit bröd i lite olivolja.
Knäck ett ägg i en liten kopp och häll över lite ättika. Låt stå medan du fixar med resten.
Snäpp av sparrisen så att du får bort den sega biten
Stek sparrisen med lite olivolja på ganska hög värme. Ca 3-4 minuter. Samtidigt sätter du på vattnet till ägget.
När sparrisen är klar, pocherar du ditt ägg. Häll ner ägg och ättika direkt i vattnet och låt sjuda (inte koka) i 3 minuter. Fiska upp ägget och lägg det över sparrisen.
Pressa över lite citron, häll över olivolja, peppra och riv över parmesan.
Lämna ett svar