• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Svart ris med sötpotatisstrimlor, Kimchi och ägg

Svart ris med sötpotatisstrimlor, Kimchi och ägg

Cina · mars 29, 2021 · Leave a Comment

Jag har väntat hela dagen på att få tid till att lägga upp det här inlägget. Det var så gott att jag ville dela med mig direkt. Men det var en sån dag när det inte skulle hända. “Det andra jobbet” kom emellan. Nåja här är det nu. Riset, det svarta, hade jag kokat i morse medan jag gjorde iordning morgonkaffet. Det höll sig ljummet ända fram till lunch. Dagens tips är att prova det svarta riset. Det har en mer intressant smak, ser roligare ut och har mer kostfibrer än vanligt ris. Jag köper Kung Markattas men det finns väl flera.

Kimchin köpte jag på min REKO-ring från Seoul Kimchi och den var riktigt god! Men du kan ju göra egen . Recept finns här.

Jag vet att jag tjatar om mandolinen men allt går ju så fort och blir så bra.

Svart ris med sötpotatisstrimlor Kimchi och stegkt ägg

Du behöver det här för 1:

  • 1 dl ris
  • 1 ägg
  • 2 msk Kimchi
  • 2 dl strimlad sötpotatis
  • Olivolja, salt och peppar
  • Överkurs: Sesamfrön och färsk koriander

Gör så här:

Mandolinen: Oumbärlig för snabba luncher!

Koka riset enligt förpackningsinstruktionerna

Strimla sötpotatisen och stek med olja och lite salt i ca 4 min

Lägg upp sötpotatisen på tallrik med riset och Kimchin

Stek ägget i 3 min och lägg sen på toppen med lite sesamfrön och koriander om du har.

Gegga ihop och ät!

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Vegetariskt Tagged With: Ägg, Kimchi, Sötpotatis, Svart ris

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB