Jag har väntat hela dagen på att få tid till att lägga upp det här inlägget. Det var så gott att jag ville dela med mig direkt. Men det var en sån dag när det inte skulle hända. “Det andra jobbet” kom emellan. Nåja här är det nu. Riset, det svarta, hade jag kokat i morse medan jag gjorde iordning morgonkaffet. Det höll sig ljummet ända fram till lunch. Dagens tips är att prova det svarta riset. Det har en mer intressant smak, ser roligare ut och har mer kostfibrer än vanligt ris. Jag köper Kung Markattas men det finns väl flera.
Kimchin köpte jag på min REKO-ring från Seoul Kimchi och den var riktigt god! Men du kan ju göra egen . Recept finns här.
Jag vet att jag tjatar om mandolinen men allt går ju så fort och blir så bra.

Du behöver det här för 1:
- 1 dl ris
- 1 ägg
- 2 msk Kimchi
- 2 dl strimlad sötpotatis
- Olivolja, salt och peppar
- Överkurs: Sesamfrön och färsk koriander
Gör så här:
Koka riset enligt förpackningsinstruktionerna
Strimla sötpotatisen och stek med olja och lite salt i ca 4 min
Lägg upp sötpotatisen på tallrik med riset och Kimchin
Stek ägget i 3 min och lägg sen på toppen med lite sesamfrön och koriander om du har.
Gegga ihop och ät!
Lämna ett svar