• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Leftover rescue / Blomkåls-cous-cous med fetaomelett

Blomkåls-cous-cous med fetaomelett

Cina · april 28, 2021 · Leave a Comment

Det här är en typisk “jag-har-inget-hemma-lunch” och sen hittar man ändå något. Det gäller bara att pussla ihop bitarna. Jag hade ett halvt blomkålshuvud som sett sina bästa dagar, en bit fetost över från senaste lunchen och så ett par ägg. Det här med blomkålsris är så praktiskt. Bara riv grovt på rivjärn, lägg i kokande vatten häll av vattnet och det är klart på en minut.

Eftersom jag gör en rätt där jag ersätter cous-cous med blomkål så byter jag härmed namn och kallar det blomkåls-cous-cous. Jag hade nämligen tänkt göra en version på Tabbouleh men hittade ramslök och använde den istället. Hade fetaosten varit lite större hade jag skippat äggen men nu blev det så här. Du kan ju byta ut äggen mot bara feta, eller t.ex halloumi och ramslöken mot vilka örter som helst och kanske lite hackad lök och t.o.m granatäpple vore gott.

Jag döper dig till blomkåls-cous-cous

Du behöver det här för 1:

  • 1/4 blomkålshuvud
  • 1 bit fetaost
  • 1-2 ägg
  • En näve ramslök, eller valfria örter, t.ex persilja, mynta, koriander
  • En näve tomater
  • Olivolja
  • Citronjuice
  • Salt och peppar
  • Sumac (om du har)

Gör så här:

Koka upp saltat vatten till blomkålen. Under tiden river du blomkålen grovt på ett rivjärn. När vattnet kokar lägger du i blomkålen i 1 minut och sen häller du av vattnet och lägger upp blomkålen i en skål.

Hacka ramslök (eller valfria örter) och tomater och blanda med blomkålen. Häll över lite olivolja, pressa över juicen från en 1/4 citron. Salta och peppra.

Vispa upp äggen lätt och stek i en oljad panna medan du petar lite i den för att den inte ska bli helt platt Smula ner fetaosten och vik ihop omeletten innan du lägger den över blomkålen.

Salta och peppra och ringla över ytterligare lite olivolja.

KLART!

Filed Under: Leftover rescue, Sallader, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Blomkål, Blomkåls-cous-cous, Tabbouleh

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämiga bönor med zucchinisallad
  • Midsommartårtan
  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB