• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Medelhavssmaker / Spagetti med sparris, ricotta och rostad mandel

Spagetti med sparris, ricotta och rostad mandel

Cina · maj 3, 2021 · Leave a Comment

Är det något man alltid har hemma så är det spagetti. Det man däremot inte vill ha hemma är sparris som hunnit bli gammal. Här var det på gränsen ska jag säga. Men ett isbad på en kvart gav sparrisen nytt liv. Egentligen hade det kanske inte behövts eftersom jag kokade den. Men nu vet ni det. Det går att få fart i trötta grönsaker med hjälp av iskallt vatten.

Använder ni Ricotta i matlagning? Jag älskar det! Särskilt tillsammans med lite parmesan och pastavatten. Det blir en sån krämig fin sås och man behöver inga stora mängder. Om du inte har Ricotta hemma så kan du använda en klick färskost, eller lite crème fraiche.

Jag hade mynta hemma. Men jag skulle säga att persilja, basilika, dill eller timjan är gott till det här också.

Pricken över i här är faktist de rostade mandlarna. Har du hasselnötter, pumpafrön eller solroskärnor ger det också god smak och lite extra crunch.

Du behöver det här för 1:

  • Ca 100 g spagetti
  • 2 msk ricotta
  • 1- 2 msk riven parmesan
  • 4-5 sparrisar
  • Saft eller zest från en halv citron
  • 1/2 dl rostade, salta nötter eller frön
  • 1 msk hackad, färsk mynta
  • Olivolja, salt och peppar

Gör så här:

Sätt på vattnet till pastan och salta ordentligt.

Bryt av den träiga delen av sparrisen och dela varje sparris på 4 på längden.

Hetta upp en panna med lite lite oliviolja och rosta nötter eller frön med en nypa salt. Ca 2-3 min.

När vattnet kokar lägger du i pastan och när det är 2 min kvar på koktiden lägger du i sparrisen

Innan du häller av pastavattnet sparar du en 1/2 dl.

Häll pastan i ett durkslag. Häll i det sparade pastavattnet i kastrullen och blanda ut med ricottan, citronen och parmesan.

Lägg tillbaka pastan i kastrullen och rör om lite så att den blandas med såsen.

Lägg upp på tallriken, toppa med de rostade nötterna, hackad mynta, salt och peppar och avsluta med lite olivolja.

Filed Under: Medelhavssmaker, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Ricotta, Rostad mandel, Sparris

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB