• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Uncategorized / Sobanudlar med broccoli och pocherat ägg

Sobanudlar med broccoli och pocherat ägg

Cina · maj 10, 2021 · Leave a Comment

Om det här är gott! Ja, t.o.m så gott att jag upptäckte att jag redan hade ett liknande recept på bloggen. Men den bilden var så ful och gammal och då hade jag ingen chiliolja med heller så se det här som 2.0-versionen.

Sobanudlar är en japansk historia. De är gjorde på bovete och kan ätas både kalla och varma. Dessutom är det snabblagade. TRE minuter bara! Det gör det här till en riktigt snabblagad lunch om du gör allt i rätt ordning. Och det är ju vad recept är till för.

Japansk vår… eller nå’t

Du behöver det här för 1:

  • 1/2 broccolibukett
  • ca 50 g sobanudlar
  • 1 ägg
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk chiliolja, eller annan chilisås
  • 1 msk ättika

Gör så här:

Koka upp och salta vattnet till nudlarna. Koka samtidigt upp vatten till ägget som du ska pochera.

Knäck ett ägg i en kopp och häll över ättikan och låt sen stå tills du ska koka det.

Dela broccolin i små buketter.

När vattnet till nudlarna kokar lägger du i dem och kokar i 3 min. Lägg över nudlarna i ett durkslag men häll inte av vattnet för det ska du koka broccolin i. Skölj nudlarna snabbt med lite kallt vatten och låt rinna av.

Koka broccolin i nudelvattnet. 3 minuter om du vill ha lite tuggmotstånd annars 1-2 minuter extra.

Lägg upp nudlarna och häll över soja och sesamolja och lägg till broccolin.

Häll ägget med ättikan i det kokande vattnet och sänk värmen och låt sjuda i 3 minuter.

Fiska upp ägget med en hålslev och lägg upp på nudlarna. Häll över chilioljan. Om du inte har chiliolja kan du t.ex. använda Srirachasås eller Sweet Chili.

Härifrån kan man lägga till rostade sesamfrön, vårlök och koriander bara för att det är gott. Men nödvändigt är det inte.

Filed Under: Uncategorized Tagged With: Broccoli, Chiliolja, Pocherat ägg, Sobanudlar

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB