Om det här är gott! Ja, t.o.m så gott att jag upptäckte att jag redan hade ett liknande recept på bloggen. Men den bilden var så ful och gammal och då hade jag ingen chiliolja med heller så se det här som 2.0-versionen.
Sobanudlar är en japansk historia. De är gjorde på bovete och kan ätas både kalla och varma. Dessutom är det snabblagade. TRE minuter bara! Det gör det här till en riktigt snabblagad lunch om du gör allt i rätt ordning. Och det är ju vad recept är till för.
Du behöver det här för 1:
- 1/2 broccolibukett
- ca 50 g sobanudlar
- 1 ägg
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk japansk soja
- 2 msk chiliolja, eller annan chilisås
- 1 msk ättika
Gör så här:
Koka upp och salta vattnet till nudlarna. Koka samtidigt upp vatten till ägget som du ska pochera.
Knäck ett ägg i en kopp och häll över ättikan och låt sen stå tills du ska koka det.
Dela broccolin i små buketter.
När vattnet till nudlarna kokar lägger du i dem och kokar i 3 min. Lägg över nudlarna i ett durkslag men häll inte av vattnet för det ska du koka broccolin i. Skölj nudlarna snabbt med lite kallt vatten och låt rinna av.
Koka broccolin i nudelvattnet. 3 minuter om du vill ha lite tuggmotstånd annars 1-2 minuter extra.
Lägg upp nudlarna och häll över soja och sesamolja och lägg till broccolin.
Häll ägget med ättikan i det kokande vattnet och sänk värmen och låt sjuda i 3 minuter.
Fiska upp ägget med en hålslev och lägg upp på nudlarna. Häll över chilioljan. Om du inte har chiliolja kan du t.ex. använda Srirachasås eller Sweet Chili.
Härifrån kan man lägga till rostade sesamfrön, vårlök och koriander bara för att det är gott. Men nödvändigt är det inte.
Lämna ett svar