Det blir både enklare och svårare att komma på luncher när solen tittar fram och man inte känner att man behöver de där värmande luncherna för att stå ut med mörker och kyla. Men mätt vill man ju ändå bli och helst snabbt så att man kan njuta en stund av solen på lunchen. Då gillar jag mackor och sallader. Jag gör det enkelt för mig men har alltid något litet tillbehör som ger det hela en skjuts. Som picklade senapsfrön t.ex. Jag gjorde en större burk sist och och de har stått i kylen i en månad, men verkar hålla sig fint och har prytt många rätter under tiden.
Jag vet att jag tjatar lite om den här getosten från Gålö Gårdsmejeri men den är så himla god. Jag beställer den som sagt på min lokala REKO-Ring. (jo, jag tjatar om den också). Nu förstår jag att inte alla har tillgång till den men föreslår istället någon annan sorts mild getost, alternativt mozzarella, till den här mackan. Om du inte har picklade senapsfrön ersätter du dem med något annat syrligt som bryter av. Några droppar pressad citron, vinäger, picklad rödlök, smörgåsgurka…
Du behöver det här för 1:
- En eller flera skivor rejält bröd
- 1/2 avocado
- 1/4 gurka
- En rejäl bit ost
- 1 msk picklade senapsfrön (Kan ersättas med citron, vinäger, picklad rödlök…)
- 1 tsk torkad dill eller 1 msk hackad, färsk (kan ersättas med persilja eller mynta)
- Olivolja, salt och peppar
Gör så här:
Rosta eller stek brödet i lite olja.
Mosa avokadon med en gaffel direkt på skärbrädan. Salta och peppra lite.
Ringla lite olja över brödskivan, och bred ut avokadon och toppa med osten.
Dela gurkan i större bitar och tryck till dem med kniven så att de krossas lätt. Lägg upp på tallriken, salta och peppra, strö över lite dill och picklad gurka.
Ringla över ytterligare lite olivolja.
Lämna ett svar