• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Fetaostsallad med jordgubbar och rädisor

Fetaostsallad med jordgubbar och rädisor

Cina · juni 8, 2021 · Leave a Comment

För några somrar sedan var jag med kompisar på Vaxholm Bed & Breakfast. Otroligt mysigt ställe. Vi bakade kanelbullar och åt en sån god sallad. Det här är min snabbvariant på den salladen. Den matas med fördel upp med t.ex. rökt lax, färskpotatatis, sugar snaps och annat gott men det hade jag varken hemma eller tid för även om lite potatis nog hade gjort att jag inte började tänka på middagen redan vid fyratiden.

Lätt lunch för varma dagar

Du behöver det här för 1:

  • 4 rädisor
  • En handfull jordgubbar
  • Valfri sallad
  • 1/2 fetaost
  • 1/4 gurka
  • 1 salladslök
  • Valfria örter t.ex. basilika, persilja, mynta, timjan..
  • 1 dryg msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt och peppar

Gör så här:

Skiva rädisor och jordgubbar och skär gurkan i rejäla bitar.

Blanda allt med salladen och smula över Fetaosten.

Hacka salladslöken och en näve färska örter och lägg på salladen.

Ta ett par tag med pepparkvarnen och strö över en nypa flingsalt.

Ringla över olivolja och balsamvinäger.

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Sommarluncher, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Jordgubbar, Rädisor

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB