För några somrar sedan var jag med kompisar på Vaxholm Bed & Breakfast. Otroligt mysigt ställe. Vi bakade kanelbullar och åt en sån god sallad. Det här är min snabbvariant på den salladen. Den matas med fördel upp med t.ex. rökt lax, färskpotatatis, sugar snaps och annat gott men det hade jag varken hemma eller tid för även om lite potatis nog hade gjort att jag inte började tänka på middagen redan vid fyratiden.
Du behöver det här för 1:
- 4 rädisor
- En handfull jordgubbar
- Valfri sallad
- 1/2 fetaost
- 1/4 gurka
- 1 salladslök
- Valfria örter t.ex. basilika, persilja, mynta, timjan..
- 1 dryg msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- Salt och peppar
Gör så här:
Skiva rädisor och jordgubbar och skär gurkan i rejäla bitar.
Blanda allt med salladen och smula över Fetaosten.
Hacka salladslöken och en näve färska örter och lägg på salladen.
Ta ett par tag med pepparkvarnen och strö över en nypa flingsalt.
Ringla över olivolja och balsamvinäger.
Lämna ett svar