• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Libabrödsrulle med färskpotatis, oliver och fetaost

Libabrödsrulle med färskpotatis, oliver och fetaost

Cina · juni 18, 2021 · Leave a Comment

Fr.o.m juni kokar jag alltid dubbelt så mycket färskpotatis som vi ska ha till middagen. Jag vet att den alltid kommer att gå åt till sallader, mackor, eller bara ätas med en smörklick. Så efterlängtad och så god och praktiskt att ha i kylen nu när luncherna kan bli frukost för en och middag för en annan, i varje fall om man har tonåringar som precis gått på sommarlov. Det är som att driva en bufférestaurang. Folk kommer och går och de fasta rutinerna är som bortglömda. Men det är något skönt och avstressande med friheten att alla fixar vad de vill, när de vill.

Så idag har vi libabröd och potatis. Däremellan får man stoppa vad som helst i sin rulle. Jag har påbörjat kylskåpstömningen inför flytten ut till landet så jag tömde en burk oliver och smulade i en bit fetaost i min. Det fina med färskpotatis är att den är så söt att den tål nästan hur mycket sälta som helst. Sardeller eller kapris skulle också passa fint i den här rullen.

Extra bonuspoäng för lunch utan disk

Du behöver det här:

  • 1 libabröd eller annat tunnbröd
  • 3 kokta färskpotatisar
  • 1/3 paket fetaost
  • 1 näve ruccola
  • 2 msk oliver
  • Olivolja
  • Juicen från 1/4 citron
  • Timjan, eller annan färk ört om du har, annars ger ruccolan tillräckligt med smak
  • Svartpeppar

Gör så här:

Lägg ruccolan i botten på brödet.

Värm potatisen i mikron (max 1 minut) och tryck till den med en gaffel och lägg på ruccolan.

Dela oliverna och smula fetaosten och strö över potatisen.

Peppra, pressa över citron och ringla över olivolja och riv några blad timjan.

Rulla ihop och ät!

Filed Under: Comfortfood, Snabblunch, Sommarluncher, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Färskpotatis, Fetaost, Libabröd, Oliver, Tunnbrödsrulle

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB