Fr.o.m juni kokar jag alltid dubbelt så mycket färskpotatis som vi ska ha till middagen. Jag vet att den alltid kommer att gå åt till sallader, mackor, eller bara ätas med en smörklick. Så efterlängtad och så god och praktiskt att ha i kylen nu när luncherna kan bli frukost för en och middag för en annan, i varje fall om man har tonåringar som precis gått på sommarlov. Det är som att driva en bufférestaurang. Folk kommer och går och de fasta rutinerna är som bortglömda. Men det är något skönt och avstressande med friheten att alla fixar vad de vill, när de vill.
Så idag har vi libabröd och potatis. Däremellan får man stoppa vad som helst i sin rulle. Jag har påbörjat kylskåpstömningen inför flytten ut till landet så jag tömde en burk oliver och smulade i en bit fetaost i min. Det fina med färskpotatis är att den är så söt att den tål nästan hur mycket sälta som helst. Sardeller eller kapris skulle också passa fint i den här rullen.
Du behöver det här:
- 1 libabröd eller annat tunnbröd
- 3 kokta färskpotatisar
- 1/3 paket fetaost
- 1 näve ruccola
- 2 msk oliver
- Olivolja
- Juicen från 1/4 citron
- Timjan, eller annan färk ört om du har, annars ger ruccolan tillräckligt med smak
- Svartpeppar
Gör så här:
Lägg ruccolan i botten på brödet.
Värm potatisen i mikron (max 1 minut) och tryck till den med en gaffel och lägg på ruccolan.
Dela oliverna och smula fetaosten och strö över potatisen.
Peppra, pressa över citron och ringla över olivolja och riv några blad timjan.
Rulla ihop och ät!
Lämna ett svar