• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Ugnrostade morötter med bakad feta. För att plåtmat är det bästa som finns!

Ugnrostade morötter med bakad feta. För att plåtmat är det bästa som finns!

Cina · juni 28, 2021 · Leave a Comment

Det vankas flytt till landet och kylskåpet börja gapa tomt. Jag har morötter och olika sorters ost hemma. Ungefär så! Men det kan också bli lunch. Slå på ugnen en stund innan och så sköter den här lunchen sig själv sen.

Jag har sagt det förut och säger det igen. Kummin och morötter är bästa smakkompisar! Här i sällskap av lite olivolja, timjan och Urfa chili, men du kan använda vilken sort som helst. Det är alltid gott med en gnutta hetta om du frågar mig.

Om du inte har Feta kan du ta Halloumi eller ngn annan sorts getost. Timjan kan bytas ut mot oregano eller persilja.

Du behöver det här för 1 hungrig eller 2 pers:

  • 3 stora morötter eller motsvarande
  • 1 Fetaost
  • 1/2 tsk hela kumminfrön
  • Ett par kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • Flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 näve rostade hasselnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader eller 200 grader varmluft.

Skölj av och dela morötterna i fyra delar på längden. Lägg på en plåt och strö över hel kummin, chili och salt och hälften av timjanen. Ringla över olivolja och ställ sedan i ugnen.

Efter 10-15 minuter tar du ut plåten och lägger på Fetaosten. Baka i 10 minuter till.

Ta ut ur ugnen. Droppa över lite balsamvinäger, strö över hasselnötter och lite färsk timjan.

Filed Under: Grönsaker, Mat som lagar sig själv, Sommarluncher, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Fetaost, Hasselnötter, Kummin, Morötter, Timjan

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB