Det vankas flytt till landet och kylskåpet börja gapa tomt. Jag har morötter och olika sorters ost hemma. Ungefär så! Men det kan också bli lunch. Slå på ugnen en stund innan och så sköter den här lunchen sig själv sen.
Jag har sagt det förut och säger det igen. Kummin och morötter är bästa smakkompisar! Här i sällskap av lite olivolja, timjan och Urfa chili, men du kan använda vilken sort som helst. Det är alltid gott med en gnutta hetta om du frågar mig.
Om du inte har Feta kan du ta Halloumi eller ngn annan sorts getost. Timjan kan bytas ut mot oregano eller persilja.
Du behöver det här för 1 hungrig eller 2 pers:
- 3 stora morötter eller motsvarande
- 1 Fetaost
- 1/2 tsk hela kumminfrön
- Ett par kvistar färsk timjan eller 1 tsk torkad
- Flingsalt
- 2 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 näve rostade hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader eller 200 grader varmluft.
Skölj av och dela morötterna i fyra delar på längden. Lägg på en plåt och strö över hel kummin, chili och salt och hälften av timjanen. Ringla över olivolja och ställ sedan i ugnen.
Efter 10-15 minuter tar du ut plåten och lägger på Fetaosten. Baka i 10 minuter till.
Ta ut ur ugnen. Droppa över lite balsamvinäger, strö över hasselnötter och lite färsk timjan.
Lämna ett svar