Vad kan jag säga! Lättjan, värmen och stora familjemiddagar har tagit det bästa av mig. Men idag hände det. Jag lagade lunch! Eftersom vi befinner oss på landet och utrymmet begränsat har jag bara mina favoriter i skafferi och kyl och det känns rätt lyxigt.

Du behöver det här för 1 pers:
- Så mycket pasta som en person vill ha en dag som den här
- Juice och zest från 1/2 citron
- 5 blad salvia
- En liten näve pistagnötter
- 1/2 mozzarella
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 nypa chiliflakes
- Salt och peppar
Gör så här:
Sätt på vattnet till pastan. Kom ihåg att salta rikligt. Minst 1 msk/liter.
Koka pastan och när den är klar häller du av pastan i ett durkslag och ställer tillbaka kastrullen på spisen. Häll i en msk olivolja, vitlöken, chilin och salviabladen. Hetta upp. När Salviabladen blivit krispiga fiskar du upp dem och lägger dem åt sidan.
Pressa i en msk citron och vänd ner pastan, rör om och lägg sen upp i en skål.
Toppa pastan med mozzarella, citronzest, hackade pistagnötter, och den knapriga salvian.
Smaksätt med salt och peppar och ringla över resten av olivoljan. Salta och peppra efter smak.
Lämna ett svar