• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Mellanmål / Nypongröt med rostade nötter, turkisk yoghurt och honung

Nypongröt med rostade nötter, turkisk yoghurt och honung

Cina · oktober 20, 2021 · Leave a Comment

Jag har varit i Köpenhamn på ätturné typ. Ska försöka få till ett blogginlägg om det framöver men först ytterligare ett besök så att jag kan kan äta allt jag inte hann med den här gången.

Inspirerad av restaurangen Grød gjorde jag idag en riktig snabblunch på gröt smaksatt med nyponpulver och kardemumma. På Grød fick man den isländska yoghurten Skyr gröten till istället för mjölk. Jag testade med turkisk yoghurt och tyckte faktiskt det var ännu godare. Jag har osötat nyponpulver hemma men du kanske har pulver till nyponsoppa och varför inte testa det. Blir lite sötare och innehåller möjligen något redande men funkar säkert med en extra skvätt mjölk. Om man gör gröt till lunch tycker jag man kan kosta på sig att göra den i kastrull under omrörning. Det blir faktiskt lgodare särskilt för att nyponpulvret hinner göra sitt, även om jag i vanliga fall är stor vän av mikrogröt.

GRØD!

Du behöver det här till 1 portion

  • 1 dl havregryn
  • 10 stötta kardemummakärnor
  • 2 tsk nyponpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk blandade, rostade frön och nötter

Gör så här:

Blanda vatten, mjölk, salt, nyponpulver och kardemumma i en kastrull. Börja koka upp och tillsätt havregrynen under omrörning. Sänk värmen till medel och koka i 7 min under omrörning.

Under tiden kan du slänga ner de nötter och frön du har i en liten stekpanna och rosta dem lätt i 3 min.

När gröten är klar lägger du upp den med en klick yoghurt, de rostade fröna och ringlar honungen över. Strö gärna lite nyponpulver över också.

Filed Under: Mellanmål, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Gröt, Nypon, Turkisk yoghurt

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB