Vet ni vad det bästa med libabröd är? Jo att man kan slå till på en pizza till lunch. Om du bara kommer ihåg att slå på ugnen i god tid så har du lunch på 10 minuter. Jag älskar Ajvar Relish. Gärna den starka, så den får ersätta tomatsås på min pizza. Dessutom är den ju färdig att bara skeda upp på pizzan. Ett par blad grönkål, resterna av en mozzarella och lite pumpakärnor.
Du behöver det här till 1 portion
- 1 libabröd
- 1 1/2 msk ajvar relish
- 1-2 blad grönkål
- 1 msk pumpakärnor
- 1/3 mozzarella (eller annan valfri ost t.ex. feta)
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft)
Ta bort stjälken på grönkålen och hacka bladen ungefär 2×2 cm bitar
Bred ut ajvar på brödet, lägg på grönkålsbladen, smula osten, och strö över pumpakärnorna.
Grädda i ugnen ca 5-7 minuter, till osten smält.
Ta ut och ringla över lite olivolja, salta och peppra.
Lämna ett svar