• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Pastarätter / Pasta med brysselkål och valnötter

Pasta med brysselkål och valnötter

Cina · november 24, 2021 · Leave a Comment

Om man tittar närmare på ett brysselkålshuvud så ser det ut som något som hör hemma i ett lilleputteland. Så mycket perfektion i en sån liten grönsak. Därför gillar jag att dela den och ta loss bladen. Det gör jag genom att dela dem på hälften och en skära bort en kil vid stjälken. Då lossar bladen enkelt.

Både valnötter och brysselkål är lite beska men när man steker på dem och de blir lite karamelliserade är det lite magi som sker. Den självklara vägen till en snabb lunch är färsk pasta eller om du har leftovers från tidigare middagar såklart.

Glöm inte citronzest och parmesan!

Du behöver det här för 1 portion

  • 70 – 100 g pasta
  • 6 bryssekålshuvuden
  • 1 näve valnötter
  • Zest från 1/3 citron
  • Parmesanost
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

Koka upp pastavatten och salt i en kastrull som rymmer 2 liter.

Dela brysselkålen på mitten och skär bort en kil av stjälken så att bladen lossnar lätt. Pilla loss bladen. Inte jättenoga att alla delar sig.

Hetta upp en stekpanna med 1-2 msk olivolja och lägg i brysselkålen och valnötterna som du krossar lite lätt med kniven innan.

Samtidig läggar du i pastan och kokar den enligt anvisningarna på förpackningen.

Stek brysselkålen och nötterna tills de fått färg. Det är då trolleriet med smakerna sker.

När pastan är klar lägger du över den i stekpannan med brysselkålen och nötterna, river över parmesanost och citronzest samt smaksätter med salt och peppar.

Filed Under: Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Brysselkål, Paste, Valnötter

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB