Men först ett meddelande till allmänheten: BRÖDKANTER ÄR OCKSÅ BRÖD! Hoppas ingen tar illa upp. Jag kanske ska rikta uppmaningen till min egen lilla klan i första hand. Varför äter ni inte brödkanter? Om man gör en fralla är ju precis vad det är. Två brödkanter och alla älskar frallor! Jag känner mig förvirrad…
Tur att jag har kommit på sätt att inte låta de där kanterna gå till spillo. Som i en Caesarsallad t.ex. Idag har jag även fuskat lite och konstaterat att det är ett fusk jag kommer fortsätta med. Jag gjorde dressingen på färdig majonnäs och tillsatte bara parmesan, svartpeppar och sardeller. Ja, inte smakade det illa.
Eftersom det är kålsäsong blir det en blanding av kål och sallad. Svårt att motstå svartkålens förmåga att fånga upp dressingen i de bubbliga bladen.
FUSK MED KLASS SLÄNG INTE!
Du behöver det här för 1 portion
- 3 blad svartkål
- 1/2 huvud gemsallad eller motsvarande romansallad
- 1 ägg
- 1-2 brödkanter
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
Till dressingen
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 dl riven parmesan
- 2 -3 sardellfiléer
- svartpeppar
Gör så här
Börja med att koka upp vatten till ägget. När det kokar lägger du i ägget och låter det sjuda i 6 minuter. När ägget är klart fiskar du upp det och lägger i kallt vatten.
Medan ägget kokar gör du krutonger på brödet. Hetta upp en panna med 1 msk olivolja och en krossad vitklök. Riv ner brödet i pannan, tillsätt en nypa salt och låt det steka tills det fått lite färg.
Sen delar du och sköljer salladen och kålen och lägger upp i en skål.
Dressingen gör du genom att blanda den rivna parmesanen med finhackade sardeller och majonnäs. Smaksätt med svartpeppar.
Blanda salladen ordentligt med dressingen.
Toppa nu med dina krutonger och skala och bryt isär ägget och lägg på toppen och hyvla över lite parmesan.
Lämna ett svar