• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Leftover rescue / Fusk-Caesar med ägg

Fusk-Caesar med ägg

Cina · november 26, 2021 · Leave a Comment

Men först ett meddelande till allmänheten: BRÖDKANTER ÄR OCKSÅ BRÖD! Hoppas ingen tar illa upp. Jag kanske ska rikta uppmaningen till min egen lilla klan i första hand. Varför äter ni inte brödkanter? Om man gör en fralla är ju precis vad det är. Två brödkanter och alla älskar frallor! Jag känner mig förvirrad…

Tur att jag har kommit på sätt att inte låta de där kanterna gå till spillo. Som i en Caesarsallad t.ex. Idag har jag även fuskat lite och konstaterat att det är ett fusk jag kommer fortsätta med. Jag gjorde dressingen på färdig majonnäs och tillsatte bara parmesan, svartpeppar och sardeller. Ja, inte smakade det illa.

Eftersom det är kålsäsong blir det en blanding av kål och sallad. Svårt att motstå svartkålens förmåga att fånga upp dressingen i de bubbliga bladen.

  • FUSK MED KLASS
  • SLÄNG INTE!

Du behöver det här för 1 portion

  • 3 blad svartkål
  • 1/2 huvud gemsallad eller motsvarande romansallad
  • 1 ägg
  • 1-2 brödkanter
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
Till dressingen
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 dl riven parmesan
  • 2 -3 sardellfiléer
  • svartpeppar

Gör så här

Börja med att koka upp vatten till ägget. När det kokar lägger du i ägget och låter det sjuda i 6 minuter. När ägget är klart fiskar du upp det och lägger i kallt vatten.

Medan ägget kokar gör du krutonger på brödet. Hetta upp en panna med 1 msk olivolja och en krossad vitklök. Riv ner brödet i pannan, tillsätt en nypa salt och låt det steka tills det fått lite färg.

Sen delar du och sköljer salladen och kålen och lägger upp i en skål.

Dressingen gör du genom att blanda den rivna parmesanen med finhackade sardeller och majonnäs. Smaksätt med svartpeppar.

Blanda salladen ordentligt med dressingen.

Toppa nu med dina krutonger och skala och bryt isär ägget och lägg på toppen och hyvla över lite parmesan.

Filed Under: Leftover rescue, Sallader, Smaksättare, Vegetariskt Tagged With: Ägg, Caesardressing, Caesarsallad, Krutonger, Svartkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB