Jag vet inte. Är förmodligen sist på bollen här men syrad grädde!!! Jag inte bara älskar det. Jag älsk-älskar det! Det är inte grädde och det är inte creme fraiche. Det är syrad grädde och det passade så bra till brysselkålen att jag dog lite. Åt en god liten rätt på Matateljén som innehöll just det. Gick hem och började googla för att ta reda på hur man syrar grädde, bara för att upptäcka att det går att köpa färdig.
Det här är snabbmat deluxe. Färsk potatisgnocchi är klart på nolltid och brysselkål kanske du har hemma så här kring jul, liksom hasselnötter. Syrad grädde får du springa ut och köpa för du kommer inte ångra dig. Och, passa på att köpa lite färsk dragon när du ändå är ute och flänger. Ska vi säga så!
Du behöver det här
- ca 100 g färsk potatisgnocchi
- 3/4 dl syrad grädde
- 1 tsk hackad dragon. Gärna färsk men torkad funkar också
- 1/2 dl grovt hackade, rostade hasselnötter
- 6 brysselkålshuvuden
- olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Salta och koka upp vatten till gnocchin i en 2-liters kastrull.
Dela brysselkålen på hälften och pilla loss bladen. Det går enklast om du skär bort stjälken i mitten som de sitter fast i. Det är inte så noga att alla är separerade. När det blir för pilligt brukar jag sluta.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja och stek brysselkålen på medelvärme, så att några av bladen får lite brynt färg. Tillsätt en nypa salt och ta ett tag med pepparkvarnen.
Tillsätt den syrade grädden och den finhackade dragonen och sänk till låg värme. Det ska bara värmas.
Koka gnocchin och använd sen en hålslev föra att lägga över den direkt i stekpannan med brysselkålen och grädden.
Blanda och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp och toppa med de hackade nötterna.
Lämna ett svar