• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Potatisgnocchi, med bryssekål, syrad grädde och hasselnötter

Potatisgnocchi, med bryssekål, syrad grädde och hasselnötter

Cina · december 20, 2021 · Leave a Comment

Jag vet inte. Är förmodligen sist på bollen här men syrad grädde!!! Jag inte bara älskar det. Jag älsk-älskar det! Det är inte grädde och det är inte creme fraiche. Det är syrad grädde och det passade så bra till brysselkålen att jag dog lite. Åt en god liten rätt på Matateljén som innehöll just det. Gick hem och började googla för att ta reda på hur man syrar grädde, bara för att upptäcka att det går att köpa färdig.

Det här är snabbmat deluxe. Färsk potatisgnocchi är klart på nolltid och brysselkål kanske du har hemma så här kring jul, liksom hasselnötter. Syrad grädde får du springa ut och köpa för du kommer inte ångra dig. Och, passa på att köpa lite färsk dragon när du ändå är ute och flänger. Ska vi säga så!

Du behöver det här

  • ca 100 g färsk potatisgnocchi
  • 3/4 dl syrad grädde
  • 1 tsk hackad dragon. Gärna färsk men torkad funkar också
  • 1/2 dl grovt hackade, rostade hasselnötter
  • 6 brysselkålshuvuden
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Salta och koka upp vatten till gnocchin i en 2-liters kastrull.

Dela brysselkålen på hälften och pilla loss bladen. Det går enklast om du skär bort stjälken i mitten som de sitter fast i. Det är inte så noga att alla är separerade. När det blir för pilligt brukar jag sluta.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja och stek brysselkålen på medelvärme, så att några av bladen får lite brynt färg. Tillsätt en nypa salt och ta ett tag med pepparkvarnen.

Tillsätt den syrade grädden och den finhackade dragonen och sänk till låg värme. Det ska bara värmas.

Koka gnocchin och använd sen en hålslev föra att lägga över den direkt i stekpannan med brysselkålen och grädden.

Blanda och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp och toppa med de hackade nötterna.

Filed Under: Comfortfood, Grönsaker, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Brysselkål, Hasselnötter, Potatisgnocchi, Syrad grädde

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB