Jag har några lugna hemmajobbar dagar och då passar jag på att baka bröd. Det är min terapi när det stormar och världen är en allmänt deppig plats. Nybakat bröd gör mig alltid lite mjukare inombords. Jaha, måste man baka bagels nu tänker du. Ja, inte vet jag, men man kan ju bli glad av en väldigt god macka på köpebröd också.
“Stekt gurka?” hör jag dig säga. Varför inte, svarar jag då. Det var ungefär så det gick till när jag funderade på vad jag skulle ha på den här mackan och vips så låg gurkan i stekpannan. Ibland blir det bra när man testar något nytt. Men du gör som du vill med gurkan.
Jag gör alltid min egen hummus. Mest för att jag sällan har en plan och för att jag verkligen gillar hemgjord. Då passar jag på att göra en stor burk och så har jag till både lunch, mellis och middag.
Du behöver det här
- 1 bagel eller annat bröd
- 4 msk hummus. Färdigköpt eller hemmagjord
- 1 msk olivolja
- 1 stor tomat eller ca 8 cocktailtomater
- 8 skivor gurka
- 1/2 tunt, skivad rödlök
- Salt och peppar
Gör så här
Mixa din hummus om du gör egen.
Dela tomaterna och skiva gurkan.
Hetta upp en stekpanna och lägg i tomaterna med snittytan nedåt. Låt dem steka 2 min och lägg sen i gurkan och låt dem steka tillsammans i 2 min till.
Bred ut hummusen på bageln. Toppa med tomat, gurka salt och peppar.
Lämna ett svar