Egentligen vill jag ha varm mat när det blåser snålt ute. Jag hade t.o.m kokat ris att ha i den här salladen. Men det blev så fullt i tallriken när jag var klar med grönsakerna att jag fimpade riset. Men både ris och nudlar är bra för den hungrige.
Så fram med mandolinen nu för här ska strimlas i expressfart. Visst kan använda rivjärn och osthyvel. Men jag måste säga att just mandolinen är ett av mina mest använda köksredskap. Värt investeringen tycket jag. Om du frågar mig om märke så har jag inte testat så många därute. Men min är av märket Benriner och är den enda jag har ägt och behövt. Det får man väl säga är bästa betyget.
Det bästa med den här salladen är de krispiga grönsakerna, ….och dressingen…. och jordnötterna såklart. Ja, hela salladen då alltså.
OM det skulle vara så att du tycker att dressingen är ett steg för mycket så kan du alltid köra med Sweet Chili sås.
Du behöver det här till 1 pers
- 1 morot
- 2 dl strimlad spetskål
- 6 sugarsnaps
- 4 rädisor
- 2 salladslökar
- 2 msk hackad koriander
- 3 msk grovt hackade jordnötter
Till dressingen
- 1 msk rapsolja
- 2 msk fisksås
- juice från en pressad lime
- 1 tsk riven ingefära
- 1 riven vitlök
- 1 msk socker
- 1 tsk chiliflakes (eller en färsk chili)
Gör så här
Börja med dressingen. Blanda alla ingredienser och rör tills sockret lösts upp.
Skiva rädisorna, och spetskålen tunt på mandolinen. Strimla även moroten om du har en sån tillsats. (eller riv på grova delen av rivjärnet) och strimla salladslöken
Skär löken i tunna skivor, och hacka koriandern.
Krossa jordnötterna genom att trycka till dem med sidan av kniven.
Blanda alla ingredienserna och häll över dressingen och blanda igen.
Lämna ett svar