• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Thaisallad med jordnötter

Thaisallad med jordnötter

Cina · januari 24, 2022 · Leave a Comment

Egentligen vill jag ha varm mat när det blåser snålt ute. Jag hade t.o.m kokat ris att ha i den här salladen. Men det blev så fullt i tallriken när jag var klar med grönsakerna att jag fimpade riset. Men både ris och nudlar är bra för den hungrige.

Så fram med mandolinen nu för här ska strimlas i expressfart. Visst kan använda rivjärn och osthyvel. Men jag måste säga att just mandolinen är ett av mina mest använda köksredskap. Värt investeringen tycket jag. Om du frågar mig om märke så har jag inte testat så många därute. Men min är av märket Benriner och är den enda jag har ägt och behövt. Det får man väl säga är bästa betyget.

Det bästa med den här salladen är de krispiga grönsakerna, ….och dressingen…. och jordnötterna såklart. Ja, hela salladen då alltså.

OM det skulle vara så att du tycker att dressingen är ett steg för mycket så kan du alltid köra med Sweet Chili sås.

Du behöver det här till 1 pers

  • 1 morot
  • 2 dl strimlad spetskål
  • 6 sugarsnaps
  • 4 rädisor
  • 2 salladslökar
  • 2 msk hackad koriander
  • 3 msk grovt hackade jordnötter

Till dressingen

  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk fisksås
  • juice från en pressad lime
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 riven vitlök
  • 1 msk socker
  • 1 tsk chiliflakes (eller en färsk chili)

Gör så här

Börja med dressingen. Blanda alla ingredienser och rör tills sockret lösts upp.

Skiva rädisorna, och spetskålen tunt på mandolinen. Strimla även moroten om du har en sån tillsats. (eller riv på grova delen av rivjärnet) och strimla salladslöken

Skär löken i tunna skivor, och hacka koriandern.

Krossa jordnötterna genom att trycka till dem med sidan av kniven.

Blanda alla ingredienserna och häll över dressingen och blanda igen.

Filed Under: Asiatiska smaker, Grönsaker, Köksredskap, Vegetariskt Tagged With: Mandolin, Råkost, Thaidressing, Thaisallad

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB