• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Rissoppa med röd curry och kyckling

Rissoppa med röd curry och kyckling

Cina · februari 7, 2022 · Leave a Comment

Sa du att du hade ris kvar? Då har jag den perfekta soppan för dig. Det här går att variera. Ägg, paneer eller tofu istället för kyckling t.ex. Nudlar istället för ris osv.

Som jag tjatar om det här med hemgjord hönsbuljong men det är så värt det att grilla en hel kycklling och ta vara på kött och buljong. Det blir lätt 6 luncher eller fler som du enkelt svänger ihop.

Ett annat bra knep är det här med bang-bang kyckling. Det är det bästa att ha hemma för snabba luncher.

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 dl färdigkokat ris
  • 50 g färdiggrillad kyckling
  • 3 dl hönsbuljong (3 dl vatten + 1 buljontärning)
  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk limejuice
  • 1,5 tsk röd currypasta
  • 1 näve bladspenat
  • 5 sugarsnaps
  • 1 salladslök

Gör så här

Koka upp hönsbuljongen tillsammans med röd currypasta, kokosmjölk, limejuice och fisksås.

Lägg i kycklingen så att den värms upp.

Strimla sugarsnaps och salladslök.

Lägg riset i botten på en djup tallrik, lägg till spenaten, och kycklingen och häll över buljongen. Toppa med sugarsnaps och salladslök.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Leftover rescue, Smaksättare, Soppa

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022