Sa du att du hade ris kvar? Då har jag den perfekta soppan för dig. Det här går att variera. Ägg, paneer eller tofu istället för kyckling t.ex. Nudlar istället för ris osv.
Som jag tjatar om det här med hemgjord hönsbuljong men det är så värt det att grilla en hel kycklling och ta vara på kött och buljong. Det blir lätt 6 luncher eller fler som du enkelt svänger ihop.
Ett annat bra knep är det här med bang-bang kyckling. Det är det bästa att ha hemma för snabba luncher.
Du behöver det här för 1 portion
- 1 dl färdigkokat ris
- 50 g färdiggrillad kyckling
- 3 dl hönsbuljong (3 dl vatten + 1 buljontärning)
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 1 tsk fisksås
- 1 msk limejuice
- 1,5 tsk röd currypasta
- 1 näve bladspenat
- 5 sugarsnaps
- 1 salladslök
Gör så här
Koka upp hönsbuljongen tillsammans med röd currypasta, kokosmjölk, limejuice och fisksås.
Lägg i kycklingen så att den värms upp.
Strimla sugarsnaps och salladslök.
Lägg riset i botten på en djup tallrik, lägg till spenaten, och kycklingen och häll över buljongen. Toppa med sugarsnaps och salladslök.
Lämna ett svar