• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grillat / Getosttoast med savoykål och picklade rödbetor

Getosttoast med savoykål och picklade rödbetor

Cina · februari 9, 2022 · Leave a Comment

Lunch är ingen exakt vetenskap direkt. Jag skriver förvisso recept med både mängd och ingredienser men se det som inspiration. På den här mackan är det helt okej om du varken har savoykål, getost eller rödbetor hemma. Här är det kombon ost, kål och något söt/syrligt som är grejen. Du skulle t.ex. kunna ersätta rödbetan med tunna äppelskivor.

1-2-3 lag är dock en fiffig uppfinning som kan förvandla grönsaker på ett roligt sätt och det är inte mycket jag inte försökt pickla. Det mesta funkar faktiskt.

Gör mackan högst upp i ugnen på grill eller så gör den dubbel och steker i panna.

Smältosthimlen!

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 rejäl skiva bröd
  • 3 dl strimlad savoykål
  • 1 /2 picklad beta eller skivat äpple
  • 1/4 rödlök
  • ordentligt med ost
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
1-2-3 lag (görs med fördel en dag innan)
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten

Gör så här

Sätt ugnen på grill 200 grader.

Koka ihop ättika, socker och vatten.

Skiva rödbetan tunt med osthyvel eller mandolin och lägg i 1-2-3 lagen.

Skär upp en rejäl skiva bröd.

Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i den strimlade kålen. Salta lätt och stek tills den mjuknat.

Lägg kålen på brödet och hyvla över ett ordentligt lager med ost och lägg på ett baklplåtspapper i ugnen. Grilla tills osten smält och fått lite färg.

Toppa mackan med rödbetan och osten och ringla över lite olivolja och ta ett tag med svartpepparkvarnen.

Filed Under: Grillat, Mackor, Vegetariskt Tagged With: Getost, picklade rödbetor, savoykål, Toast

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022