• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

massor av mat för moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Alla mer eller mindre lyckade experiment på en tallrik

Alla mer eller mindre lyckade experiment på en tallrik

Cina · februari 21, 2022 · Leave a Comment

Jaha, det var den helgen det! Hoppas att du har gjort något trevligt. Själv hade jag lite experimentverkstad med varierad framgång. T.ex. skulle jag sojamarinera ägg. Men när jag kokade äggen så var de för färska och det slutade med att jag skalade bort halva ägget och gulan hade runnit ut innan jag ens fått av skalet. Jag är vanligtvis en person utrustad med mycket tålamod men ICKE när det gäller äggskalning!!! (Nej då, äggen förfors inte. Jag sparade dem och stekte upp dem på äggmackor) Men nu stod jag ju där med min sojamarinad och då tänkte jag att jag får väl ta bort skalet innan jag kokar äggen istället, dvs pochera dem. Sagt och gjort. Det fungerade alldeles utmärkt med rent utseendemässigt blev det en ruskig historia som synes på bilden.

Det blir inte alltid som man tänkt sig, men fokusera på morötterna som var den riktiga vinnaren

Isört

Isört
Nog ser den lite isig ut allt…

Vidare till nästa experiment, nämligen Isörten som jag föll pladask för när jag var på Asian Supermarket. Min vana trogen, köpte jag först och googlade sen… Isört är som ett lite fetare salladsblad och man kan äta rå eller tillaga. Smaken drar åt spenathållet och är nästan lite salt. Vad kan jag säga. Jag tror jag förväntade mig en något krispigare sallad pga namnet men så var det inte. Smaken var intressant men jag kommer inte ta omvägar för att köpa isört igen. Den wokades med en gnutta risvinäger, sesamolja och soja.

Helgens vinnare: Gochujangstekta morötter!

Morötterna tar jag med mig som helgens vinnare. De kommer jag göra ofta och äta till nudlar eller göra sallad på. Lite gochujang, en skvätt soja och en dutt risvinäger. Perfekta tillbehör är sesamfrön, salladslök och koriander.

Morötterna: Du behöver det här

  • 2 morötter
  • 1 tsk gochujang
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk risvinäger
  • 1 salladslök
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • 1 msk hackad koriander

Gör så här

Dela morötterna som du vill.

Blanda gochujang, soja och risvinäger

Hetta upp ens stekpanna med 1/2 msk olja och stek morötterna på hög värme så att de får färg. (1 minut)

Dra ner värmen och häll i gochujangblandningen. Stek på låg värme i 1 minut.

Toppa med salladslöken, sesamfrön och koriander.

Filed Under: Asiatiska smaker, Grönsaker, Lunchhemma testar, Smaksättare, Vegetariskt Tagged With: Gochujang, Isört, Sojamarinerade ägg

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor soppa Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Chili och ponzumarinerade ägg
  • Marängswiss med björnbärssirap och en 15-åring
  • Kryddig linssoppa för förkylda höstdagar
  • Spetskål-,äppel-, och fänkålsslaw med dragon och dijon
  • Rischips med räkor och sötpotatiscrisp
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023