Jaha, det var den helgen det! Hoppas att du har gjort något trevligt. Själv hade jag lite experimentverkstad med varierad framgång. T.ex. skulle jag sojamarinera ägg. Men när jag kokade äggen så var de för färska och det slutade med att jag skalade bort halva ägget och gulan hade runnit ut innan jag ens fått av skalet. Jag är vanligtvis en person utrustad med mycket tålamod men ICKE när det gäller äggskalning!!! (Nej då, äggen förfors inte. Jag sparade dem och stekte upp dem på äggmackor) Men nu stod jag ju där med min sojamarinad och då tänkte jag att jag får väl ta bort skalet innan jag kokar äggen istället, dvs pochera dem. Sagt och gjort. Det fungerade alldeles utmärkt med rent utseendemässigt blev det en ruskig historia som synes på bilden.

Isört

Vidare till nästa experiment, nämligen Isörten som jag föll pladask för när jag var på Asian Supermarket. Min vana trogen, köpte jag först och googlade sen… Isört är som ett lite fetare salladsblad och man kan äta rå eller tillaga. Smaken drar åt spenathållet och är nästan lite salt. Vad kan jag säga. Jag tror jag förväntade mig en något krispigare sallad pga namnet men så var det inte. Smaken var intressant men jag kommer inte ta omvägar för att köpa isört igen. Den wokades med en gnutta risvinäger, sesamolja och soja.
Helgens vinnare: Gochujangstekta morötter!
Morötterna tar jag med mig som helgens vinnare. De kommer jag göra ofta och äta till nudlar eller göra sallad på. Lite gochujang, en skvätt soja och en dutt risvinäger. Perfekta tillbehör är sesamfrön, salladslök och koriander.
Morötterna: Du behöver det här
- 2 morötter
- 1 tsk gochujang
- 1 tsk soja
- 1 tsk risvinäger
- 1 salladslök
- 1 tsk rostade sesamfrön
- 1 msk hackad koriander
Gör så här
Dela morötterna som du vill.
Blanda gochujang, soja och risvinäger
Hetta upp ens stekpanna med 1/2 msk olja och stek morötterna på hög värme så att de får färg. (1 minut)
Dra ner värmen och häll i gochujangblandningen. Stek på låg värme i 1 minut.
Toppa med salladslöken, sesamfrön och koriander.
Lämna ett svar