• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Medelhavssmaker / Panzanella med belugalinser och halloumi

Panzanella med belugalinser och halloumi

Cina · februari 25, 2022 · Leave a Comment

Hur länge sen var det inte som jag gjorde lunch på linser? Jag gillar att koka ett par deciliter att ha till diverse olika luncher. Men det finns ju faktiskt färdigkokta att köpa och det är en riktig ”lunch-saver” om ni frågar mig.

Har vi pratat om tomater och dill? Tomater utan dill är som ”kärlek utan kyssar” ….eller nåt. De passar i varje fall väääldigt bra ihop. Och tomater med bröd, det blir ju Panzanella det. Lite ost i någon form på det och så har vi allt jag älskar på en lunchtallrik.

Du behöver det här till 1 portion

  • 10 cocktailtomater
  • 1 skiva torrt bröd
  • 1/2 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad dill
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl färdigkokade belugalinser
  • ca 70 g halloumiost
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda 1 msk olivolja, vinäger, dill och vitlöken.

Halvera tomaterna och tryck ut kärnorna i oljan och vinägern så att juicen från tomaterna blir en del av dressingen. Lägg i tomathalvorna i dressingen.

Dela brödet i små tärningar och lägg tillsammans med tomaterna och låt stå för att suga upp vätskan medan du tar tag i resten.

Skölj av linserna.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja. Bryt isär halloumin och stek den så att den får färg. Lägg i linserna på slutet så att de värms upp lite.

Blanda linserna och halloumin med panzanellan och ringla över lite olivolja. Smaksätt med salt och peppar.

Filed Under: Medelhavssmaker, Sallader, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Belugalinser, Gammalt bröd, Halloumi, Panzanella

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB