Hur länge sen var det inte som jag gjorde lunch på linser? Jag gillar att koka ett par deciliter att ha till diverse olika luncher. Men det finns ju faktiskt färdigkokta att köpa och det är en riktig ”lunch-saver” om ni frågar mig.
Har vi pratat om tomater och dill? Tomater utan dill är som ”kärlek utan kyssar” ….eller nåt. De passar i varje fall väääldigt bra ihop. Och tomater med bröd, det blir ju Panzanella det. Lite ost i någon form på det och så har vi allt jag älskar på en lunchtallrik.
Du behöver det här till 1 portion
- 10 cocktailtomater
- 1 skiva torrt bröd
- 1/2 finhackad vitlöksklyfta
- 1 msk hackad dill
- 3 msk olivolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 dl färdigkokade belugalinser
- ca 70 g halloumiost
- salt och peppar
Gör så här
Blanda 1 msk olivolja, vinäger, dill och vitlöken.
Halvera tomaterna och tryck ut kärnorna i oljan och vinägern så att juicen från tomaterna blir en del av dressingen. Lägg i tomathalvorna i dressingen.
Dela brödet i små tärningar och lägg tillsammans med tomaterna och låt stå för att suga upp vätskan medan du tar tag i resten.
Skölj av linserna.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja. Bryt isär halloumin och stek den så att den får färg. Lägg i linserna på slutet så att de värms upp lite.
Blanda linserna och halloumin med panzanellan och ringla över lite olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
Lämna ett svar