• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Spagetti med knack

Spagetti med knack

Cina · mars 25, 2022 · Leave a Comment

Jag gillar att få knacka sönder locket på en crème brûlée. Det väcker en nyfikenhet att få se vad som är där under, även om man redan vet det. Den är rätten är en sån liten historia. Lite riven ost och brödsmul som lägger sig som ett lock på spagettin och skapar ett crunch i varje tugga. Sånt ska inte underskattas som vardagslyx.

Jag har gjort en jätteful film (för att jag tränar på att så småningom göra jättefina filmer) för att visa hur man gör. Det jag inte fick med var hur jag vände den utan att få spagetti över hela spisen. Men att vända upp den på en tallrik innan den får glida tillbaka ner i pannan är ett bra knep.

Använd vilken ost om helst. Byt ut paprikapuré mot tomatpuré, spagetti mot snabbmakaroner. För stora pastabitar kan dock bli lite knepiga att hålla ihop.

Du behöver det här för 1 portion

  • 1-2 dl färdigkokt spagetti
  • 1 ägg
  • 1 msk paprikapuré (eller tomatpuré)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,75 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl brödsmul
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda ägg, vitlök och paprikapuré. Smaka av med en nypa salt och peppar. Tillsätt spagettin och blanda.

Hetta upp en stekpanna med olivolja.

Lägg i brödet och låt det steka 1 minut. Tillsätt osten och låt den smälta.

Tillsätt därefter spagettin och peta in kanterna så att det håller ihop. Låt steka tills det fått färg och vänd sedan och stek ytterligare någon minut på andra sidan.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Medelhavssmaker, Pastarätter, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Paprikapure, Spagetti

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022