Jag gillar att få knacka sönder locket på en crème brûlée. Det väcker en nyfikenhet att få se vad som är där under, även om man redan vet det. Den är rätten är en sån liten historia. Lite riven ost och brödsmul som lägger sig som ett lock på spagettin och skapar ett crunch i varje tugga. Sånt ska inte underskattas som vardagslyx.
Jag har gjort en jätteful film (för att jag tränar på att så småningom göra jättefina filmer) för att visa hur man gör. Det jag inte fick med var hur jag vände den utan att få spagetti över hela spisen. Men att vända upp den på en tallrik innan den får glida tillbaka ner i pannan är ett bra knep.
Använd vilken ost om helst. Byt ut paprikapuré mot tomatpuré, spagetti mot snabbmakaroner. För stora pastabitar kan dock bli lite knepiga att hålla ihop.
Du behöver det här för 1 portion
- 1-2 dl färdigkokt spagetti
- 1 ägg
- 1 msk paprikapuré (eller tomatpuré)
- 1 vitlöksklyfta
- 0,75 dl riven parmesanost
- 1/2 dl brödsmul
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Blanda ägg, vitlök och paprikapuré. Smaka av med en nypa salt och peppar. Tillsätt spagettin och blanda.
Hetta upp en stekpanna med olivolja.
Lägg i brödet och låt det steka 1 minut. Tillsätt osten och låt den smälta.
Tillsätt därefter spagettin och peta in kanterna så att det håller ihop. Låt steka tills det fått färg och vänd sedan och stek ytterligare någon minut på andra sidan.
Lämna ett svar