• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Leftover rescue / Morotspesto med pasta

Morotspesto med pasta

Cina · april 4, 2022 · 2 Comments

Idag bjuder jag på en rätt ur min kokbok. Den här peston går utmärkt att göra på rå morot, men föredrar du en mjukare smak är det bara att koka den med pastan. Det är en smaksak och en fråga om huruvida du har en mixerstav eller inte. Det spelar ingen roll vilken ost du väljer. Den här rätten är som ett uppsamlingsheat för olika sorters slattar. Det gör den dock inte ett dugg trist, och känner du dig extra festlig och har lite bacon kan du steka upp det i små bitar och toppa rätten med.

Foto: Ulrika Pousette

Du behöver det här för en portion

  • 100 g valfri pasta
  • 1 stor morot
  • 3/4 dl riven Västerbottensost eller annan
  • valfri sort
  • 1 dl hasselnötter (både rostade och
  • orostade fungerar)
  • 1⁄2 vitlöksklyfta (valfritt)
  • 2–3 msk olivolja
  • 2 baconskivor, om du råkar ha över 1 msk hackad persilja till topping salt och svartpeppar

Gör så här

Koka upp pastavattnet och tillsätt rikligt med salt.

Skala och skär moroten i slantar. (Väljer du att koka moroten gör du det här momentet efter att moroten fått koka en stund.) Lägg i en mixerskål tillsammans med ost, nötter, vitlök och olivolja. Mixa till en halvslät röra och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer olja om du vill ha en krämigare pesto.

Koka pastan enligt instruktionerna på för- packningen.

Medan pastan kokar klart passar det bra att steka upp baconet. Att köra det i mikron mellan två hushållspapper brukar gå snabbt om du vill spara disk.

Häll av pastavattnet och blanda pastan med peston. Toppa med persilja, svartpeppar och några droppar olivolja samt eventuellt bacon.

Filed Under: Leftover rescue, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Lunchhemma, Morotspesto, Pasta

Reader Interactions

Comments

  1. Karin says

    maj 15, 2022 at 12:22 e m

    Jag upptäckte din blogg via radioprogrammet Meny. Så många goda recept och inspirerande tips! Och nu har jag lånat din bok också.:-)

    Svara
    • Cina says

      maj 15, 2022 at 12:26 e m

      Hej Karin,
      Vad roligt att höra! Hoppas att jag kan fortsätta inspirera här på bloggen. Om du har någon ingrediens eller rester som du behöver hjälp att hitta på något av får du alltid höra av dig. Roligt för mig också med en ny utmaning 🙂
      Hälsn
      Cina

      Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB