• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / ”OMG-goda-bönor” med pocherat ägg och harissaolja

”OMG-goda-bönor” med pocherat ägg och harissaolja

Cina · april 6, 2022 · Leave a Comment

Jag får väldigt ofta upp rätten ”turkish eggs” i mitt flöde och varje gång rinner snålvattnet till, men så blir det aldrig av att jag gör dem. Egentligen är det en frukosträtt med pocherade ägg serverade på yoghurt och kryddade med chili. Men eftersom jag gör lunch (även om jag faktiskt åt detta till frukost) så vill jag ha lite mer mat. Så i med canellinibönor och tomater som fått stekas med vitlök. Oljan gjorde jag på harissa och rundade av med lite honung. Nu önskar jag bara att jag hade gjort dubbel portion så hade jag haft lunch också…

Gott, sååå gott!

Du behöver det här till 1 portion

  • 1/2 förpackning canellinibönor
  • 8-10 cocktailtomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 1 tsk ättiksprit 12%
  • drygt 1/2 tsk harissa
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk torkad mynta eller timjan
  • 2-3 msk turkisk eller grekisk yoghurt
  • salt och peppar
  • 1 skiva bröd

Gör så här

Knäck ett ägg i en liten kopp och droppa över ättikspriten

Häll av vattnet och skölj bönorna. Dela tomaterna på mitten och hacka vitlöken.

Hetta upp en liten stekpanna med olivolja. Stek tomaterna mjuka tillsammans med vitlöken, bönorna, mynta och en nypa salt. Medelvärme ca 4-5 minuter.

Under tiden koka upp vattnet till ägget och i en skål blandar du harissa, olivolja, honung och en nypa salt till en sås.

När vattnet till ägget kokar sänker du värmen så att det sjuder och häller försiktigt ner ägget i vattnet. Låt det sjuda i 3 minuter.

Medan ägget sjuder klickar du upp yoghurten i en skål eller tallrik och lägg upp bönorna och tomaterna på. Stek brödskivan någon minut i samma panna så att det tar åt sig smaken.

När ägget är klart lyfter du upp det direkt på bönorna. Toppa med harissaoljan. Smaka av med salt och peppar. Spara disk! Skopa in med brödskivan.

Filed Under: Comfortfood, Vegetariskt Tagged With: Brunch, Harissa, Turkish eggs, turkiskt yoghurt

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022