Nu rök påskens sista leftovers och det på bästa tänkbara sätt. Nämligen i en matig sallad med avokado, ägg, stekt rågbröd och ramslöksmajonnäs. Du kanske har ett annat bröd, och har du inte ramslök så gör en örtmajo på t.ex. dill. Jag har spritsat ner majonnäsen i alla små håligheter för att få lite i varje dugga, särskilt som brödet behöver något krämigt. Blev nästan godare än orginalrätterna som alla rätter ingick i.

Du behöver det här till 1 portion
- 1-2 skivor rågbröd
- 1 kokat ägg
- 1 avokado
- 4 rädisor
- 1-2 msk örtmajonnäs
- olivolja
- chiliflakes
- salt och peppar
Gör så här
Riv isär brödet i bra munsbitar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bröden tills de fått färg och blivit lite krispiga. Strö över lite flingsallad och lägg i botten på tallriken.
Blanda majonnäs med valfri ört i en mixer och ringla ett tunt lager över brödet.
Dela ägget, avokadon och rädisorna i klyftor och lägg på brödet och ringla över resten av majonnäsen.
Strö över lite flingsalt och en nypa chiliflakes.
Lämna ett svar