• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Sobanudlar med avokado och sojadressing och en otacksam katt

Sobanudlar med avokado och sojadressing och en otacksam katt

Cina · april 25, 2022 · Leave a Comment

Först ska jag berätta vad jag gjorde i helgen! Nämligen INGENTING! Eller jo, såklart gjorde jag grejer men inget som var av nytta varken för mig eller mänskligheten. T.ex en egen klösstolpe till katten, vilket innebär att linda hundratals meter snöre runt en bräda och en påle. Om katten är tacksam för den snyggaste klöspinnen? Nope, hon har inte ens bevärdigat den med ett sniff. Nåja, hon kommer väl på det så småningom och kommer lika fullt att fortsätta vara otacksam. Hon är ju katt! Jag fick i varje fall ett par timmar med ljudbok och terapeutiskt handarbete samt känslan av att göra något färdigt. Allt medan grannarna bar säckvis med jord, planterade, krattade, skrapade målarfärg, åkte till återvinningen och var ute i finvädret.

Ja, och så gjorde jag lunch såklart! Jag har snöat in på soja- och ingefärsdressingen så just nu har jag den på nästan allt. Blir ju lätt så när det står en burk i kylen eftersom man har världens bästa genväg till go’lunch. Dessutom fick jag in en triss på avokadolotteriet och det vet ju alla att det är så sällsynt att en får passa på.

Huvudingredienserna här är avokadon, nudlarna, ägg och såsen. Allt annat varierar du såklart efter vad du har hemma. Gurkan supersnabbpicklade jag genom att hyvla några skivor med osthyveln, krama ur vätskan och så tillsätta en nypa salt, ett krm ättika och en nypa chili. Ramslök är ju ingen given stapelvara heller men gräslök, salladslök, vitlöksgräs funkar lika bra.

Vill du spara disk och inte orkar pochera ägg, kan du löskoka ett ägg i nudelvattnet. 5-6 minuter och du kommer fortfarande ha en lös gula som rinner ut när du delar ägget.

Du behöver det här till 1 portion

  • ca 50 g sobanudlar (eller annan valfri sort)
  • 1 avokado
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 ägg
  • 1 tsk ättiksprit 12%
  • 1 msk hackad salladslök, ramslök eller liknande
  • 10- 15 skivor tunt hyvlad gurka med chili, ättika och salt.
  • 3 msk sojadressing

Gör så här

Koka upp vatten till nudlarna och i en liten kastrull koka upp vatten till ägget.

Under tiden kan du göra dressingen och krama ur gurkan och smaksätta den.

Knäck ett ägg i en kopp och droppa över 1 tsk ättiksprit.

Dela avokadon. Jag mosar hälften med lite salt och chiliflakes och skivar andra halvan, men det gör du vad som passar dig.

Koka nudlarna.

När nudlarna är klara pocherar du ägget genom att försiktigt hälla ner det i vattnet och sänker värmen så att det bara sjuder lätt. 3 minuter blir perfekt. Därefter fiskar du upp ägget med en hålslev.

Medan ägget sjuder lägger du allt annat på tallriken så att det är klart och du kan lägga ägget direkt på när det är färdigt.

Toppa med några skedar av dressingen.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Såser, Vegetariskt Tagged With: Pocherat ägg, Sobanudlar, Sojadressing

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB