• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Spagetti med “nästan bränd” paprika och valnötter

Spagetti med “nästan bränd” paprika och valnötter

Cina · april 27, 2022 · Leave a Comment

När man har en paprika som tappat sitt krisp så är det är en alldeles strålande idé att göra. Tillsammans med en halv lök, lite blandad ost och en näve valnötter så har du en otroligt god lunch. Paprika ska stekas på gränsen till bränd och löken likaså. När de karamelliseras så blir de sååå goda. Misströsta inte om det känns torrt i pannan för sen ska du hälla på lite av pastavattnet och då kommer allt det goa som sitter i stekpannan vara det som gör det här till veckans panglunch!

Jag hade parmesan och mozzarella men du kan använda vilka ostar som helst.

Du behöver det här till 1 portion

  • 1 liten paprika eller 1/2 stor
  • 1/2 rödlök (gul funkar såklart också)
  • ca 70-100 g pasta
  • 1 näve valnötter
  • 2/3 dl riven parmesan
  • 1/3 mozzarella
  • 1 msk hackad persilja eller basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Skär paprikan och löken i klyftor.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja och lägg i paprikan och löken och strö över en nypa salt. Sänk till medelvärme. Nu ska den stekas tills allt annat är klart dvs om du har vanlig torkad pasta som har 10 min koktid. Den ska få mycket färg men håll ett öga så att den inte bränns.

Koka upp vatten till pastan och salta rikligt ( 1 dryg tsk salt till 100 g pasta och 1 liter vatten)

Under tiden, riv parmesanost och hacka persiljan och lägg i valnötterna tillsammans med paprikan och löken.

När pastan kokat klart, häll i 2/3 dl av pastavattnet i stekpannan och hälften av parmesanen. Rör om tillsammans med paprikan och löken så att det blir en sås. Lyft över pastan i såsen med en tång. Det gör inget om det kommer med lite extra pastavatten. Blanda allt och smaka av med svartpeppar.

Lägg upp och toppa med mozzarellan, och resten av parmesanosten och en skvätt olivolja.

Filed Under: Comfortfood, Medelhavssmaker, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Mozzarella, Paprika, Parmesan, Spaghetti, Valnötter

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB