När man har en paprika som tappat sitt krisp så är det är en alldeles strålande idé att göra. Tillsammans med en halv lök, lite blandad ost och en näve valnötter så har du en otroligt god lunch. Paprika ska stekas på gränsen till bränd och löken likaså. När de karamelliseras så blir de sååå goda. Misströsta inte om det känns torrt i pannan för sen ska du hälla på lite av pastavattnet och då kommer allt det goa som sitter i stekpannan vara det som gör det här till veckans panglunch!
Jag hade parmesan och mozzarella men du kan använda vilka ostar som helst.
Du behöver det här till 1 portion
- 1 liten paprika eller 1/2 stor
- 1/2 rödlök (gul funkar såklart också)
- ca 70-100 g pasta
- 1 näve valnötter
- 2/3 dl riven parmesan
- 1/3 mozzarella
- 1 msk hackad persilja eller basilika
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Skär paprikan och löken i klyftor.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olivolja och lägg i paprikan och löken och strö över en nypa salt. Sänk till medelvärme. Nu ska den stekas tills allt annat är klart dvs om du har vanlig torkad pasta som har 10 min koktid. Den ska få mycket färg men håll ett öga så att den inte bränns.
Koka upp vatten till pastan och salta rikligt ( 1 dryg tsk salt till 100 g pasta och 1 liter vatten)
Under tiden, riv parmesanost och hacka persiljan och lägg i valnötterna tillsammans med paprikan och löken.
När pastan kokat klart, häll i 2/3 dl av pastavattnet i stekpannan och hälften av parmesanen. Rör om tillsammans med paprikan och löken så att det blir en sås. Lyft över pastan i såsen med en tång. Det gör inget om det kommer med lite extra pastavatten. Blanda allt och smaka av med svartpeppar.
Lägg upp och toppa med mozzarellan, och resten av parmesanosten och en skvätt olivolja.
Lämna ett svar