• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Stekt spetskål med äggröra med sojadressing och podcast

Stekt spetskål med äggröra med sojadressing och podcast

Cina · april 29, 2022 · Leave a Comment

Jag har spelat in podcast igen. Den här gången på mitt förlags egen podcast Ordfronten. Var så himla trevligt att sitta och snacka med förläggare Pelle Andersson om det jag älskar mest. Uppenbarligen är en av de grejerna kål och du kan lyssna på avsnittet här. Som jag kan lägga ut texten om kål! Hade ingen aning om det själv förrän jag lyssnade. Men så är det och för att följa upp på det temat så hade jag just ett spetskålshuvud som legat länge i kylen till den här lunchen.

Sojadressingen utan slut

Ja, den räcker länge min dressing och den håller visst länge också så jag ser ingen anledning att inte inkludera den i ytterligare en lunch. Den är ju så god!

Jag tror inte en lunch blir enklare än så här. Jag skar en tjock skiva av spetskålen och stekte den. Under tiden rörde jag ihop ett par ägg till en röra och tillsammans med dressingen så var det klappat och klart.

Spetskål! A thing of beauty <3

Du behöver det här för 1 portion

  • 1/4 huvud spetskål
  • 1 nypa salt
  • 2-3 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1-2 msk olja
  • 2-3 msk sojadressing
  • 1 tsk rostade sesamfrön eller t.ex. jordnötter (valfritt)
  • 1/2 salladslök (valfritt)
  • peppar

Gör så här

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja.

Skär en 2-3 cm tjock skiva eller en klyfta av spetskålen och lägg i stekpannan. Strö över en nypa salt och sänk till medelvärme. Stek ca 3 min på vardera sidan så att de får färg. Det är inga problem om kålen går längre.

Vispa ihop äggen med mjölken med en nypa salt och hettar upp en liten panna med 1 msk olja. Lägg i äggen sänk värmen och rör försiktigt med en slickepot eller slev. Rrecis lagom så att äggen blir krämiga men inte tar färg.

När äggen är klara lägger du upp dem på tallriken. Lägg upp kålen ovanpå och skeda över lite dressing och ta ett tag med pepparkvarnen. Om du har, toppa med frön och lök.

Filed Under: Asiatiska smaker, Såser, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: Ordfronten, podcast, Sojadressing, Spetskål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Krämiga bönor med zucchinisallad
  • Midsommartårtan
  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB