Jag har spelat in podcast igen. Den här gången på mitt förlags egen podcast Ordfronten. Var så himla trevligt att sitta och snacka med förläggare Pelle Andersson om det jag älskar mest. Uppenbarligen är en av de grejerna kål och du kan lyssna på avsnittet här. Som jag kan lägga ut texten om kål! Hade ingen aning om det själv förrän jag lyssnade. Men så är det och för att följa upp på det temat så hade jag just ett spetskålshuvud som legat länge i kylen till den här lunchen.
Sojadressingen utan slut
Ja, den räcker länge min dressing och den håller visst länge också så jag ser ingen anledning att inte inkludera den i ytterligare en lunch. Den är ju så god!
Jag tror inte en lunch blir enklare än så här. Jag skar en tjock skiva av spetskålen och stekte den. Under tiden rörde jag ihop ett par ägg till en röra och tillsammans med dressingen så var det klappat och klart.
Du behöver det här för 1 portion
- 1/4 huvud spetskål
- 1 nypa salt
- 2-3 ägg
- 1/2 dl mjölk
- 1-2 msk olja
- 2-3 msk sojadressing
- 1 tsk rostade sesamfrön eller t.ex. jordnötter (valfritt)
- 1/2 salladslök (valfritt)
- peppar
Gör så här
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja.
Skär en 2-3 cm tjock skiva eller en klyfta av spetskålen och lägg i stekpannan. Strö över en nypa salt och sänk till medelvärme. Stek ca 3 min på vardera sidan så att de får färg. Det är inga problem om kålen går längre.
Vispa ihop äggen med mjölken med en nypa salt och hettar upp en liten panna med 1 msk olja. Lägg i äggen sänk värmen och rör försiktigt med en slickepot eller slev. Rrecis lagom så att äggen blir krämiga men inte tar färg.
När äggen är klara lägger du upp dem på tallriken. Lägg upp kålen ovanpå och skeda över lite dressing och ta ett tag med pepparkvarnen. Om du har, toppa med frön och lök.
Lämna ett svar