• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / ”Mexiga” svarta bönor med tomatsallad och avokado i skyffelvänligt format

”Mexiga” svarta bönor med tomatsallad och avokado i skyffelvänligt format

Cina · maj 23, 2022 · Leave a Comment

Finväder och sommarfeeling! Då blir man, om möjligt, ännu latare med matlagningen. Men det här är en god liten tallrik som är både somrig, lättfixad och lättsmält. Dessutom är det mat man skyffla in i munnen.

Jag köpte färdiga tostadas häromdagen som har slunkit ner i både det ena och det andra men om du inte har det så kan du ta vanliga tortillabröd och äta som de är eller kör i ugnen så att de torkar. Det är ju något härligt med krispet ändå. Just här är det faktiskt extra gott med majstortillas och eftera att ha provat lite olika sorter kan jag konstatera att det ska vara tortillas gjorda på vit majs. Men det kanske bara är jag. Välj din egen favorit.

Kryddorna här är vitlök, chili, salladslök och spiskummin och så lime såklart. Du kan ta vilken chili som helst, färsk eller torkad och det är inte så noga med vilken sorts lök heller.

Tips: Byt ut avokado mot Edamame eller gröna ärtor

Om du inte har avokado hemma kan du mosa edamamebönor eller gröna ärtor.
Om jag hade haft koriander hade jag tagit det, men det hade jag inte och jag gick nöjd ifrån den här lunchen ändå.

Du behöver det här till 1 portion

  • 1 avokado
  • 1/2 paket svarta bönor (recept till andra halvan hittar du här)
  • 1 handfull tomater
  • 1 salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm spiskummin
  • 1/2 tsk chiliflakes eller färsk chili
  • juicen från 1/2 lime
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 2 tortillabröd eller tostadas

Gör så här

Häll av vätskan från bönorna och skölj av dem.

Hacka vitlöken och salladslöken

Dela tomaterna och lägg upp på tallriken. Ringla över lite olivolja.

Hetta upp en liten stekpanna med olivolja och lägg i bönorna och vitlöken och krydda med spiskummin och ev salt.

Mosa avokadon och smaksätt med chili och en nypa salt.

Lägg upp allt på tallriken med tomaterna. Pressa över limejuicen på allt och toppa med salladslöken och ev koriander.

Filed Under: Comfortfood, Sallader, Snabblunch, Sommarluncher, Sommarmat, Vegetariskt Tagged With: Avokado, majstortillas, Mexikanskt, Svarta bönor, Tomatsallad, Tostadas

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Chiliolja Citron Falafel Fetaost Fredagsunnet Gammalt bröd Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Isot Kimchi Krutonger Leftovers Libabröd Majs Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pesto Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Ramslök Rödbetor soppa Spenat Sumak Svartkål Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Godaste rödbetorna med fetaostcréme – lunch för två eller förrätt för flera
  • Panzanella!
  • Varianter på smörrebröd och gravad äggula
  • Belugalinser och morötter med mizoglaze
  • Norimacka för överblivet ris
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2022