• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Uncategorized / Norimacka för överblivet ris

Norimacka för överblivet ris

Cina · juni 2, 2022 · Leave a Comment

Jag har börjat ge mig på film. Det är nämligen så att man måste göra film för att synas på Instagram. Jobbigt kan man tycka men också ganska roligt. Dock lite mer tidskrävande och idag hände det sig så att jag hade sånt fullt sjå med filmandet att jag glömde ta en fin slutbild. MEN det gjorde inte smaken sämre.

Som med nästan alla mina luncher började även den här med att jag hade något som skulle ätas upp. Idag var det kokt ris och inte mer än 1 dl. Och vad gör man då? Jo en Norimacka. Noriblad kan man ju köpa överallt nu för tiden och de är ju alldeles strålande att stoppa grejer och sen rulla/vika ihop.

Ja, så med hjälp av en avokado (en halv hade räckt) ett ägg, ponzu (som jag hoppas att jag övertygat er om att göra själv nu) och så lite furikake måste jag säga att det här blev en fräsch och smakrik lunch som inte alls såg ut som men smakade mycket japan.

Om du inte har furikake eller ponzu så kan du använda lite soja och rostade solrosfrön t.ex.

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 dl kokt ris
  • 1 noriark
  • 1/2 – 1 avokado
  • 1 ägg
  • 1 tsk ponzu
  • 1 tsk furikake
  • olja och salt

Gör så här

Mosa avokadon

Rör ihop ägget med 1 msk vatten och stekt det lätt på medelvärme i lite olja. Smaksätt med en nypa salt.

Lägg upp Noriarket på en skärbräda och klipp ett jack från på en sida till mitten av arket.

Pensla arket med lite ponzu och lägg sedan på ris på 1/4, ägg på 1/4 och avokado på 1/4. Den första rutan ska vara tom.

Strö furikaken på riset och vik sedan till en fyrkant. Den tomma fjärdedelen över riset, riset över ägget, ägget över avokadon.

Om det verkar komplicerat kan du titta på inlägget på Istagram där jag har gjort en video.

Filed Under: Uncategorized

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB