Ja, hörrni! Jag går runt lite i en bubbla och här hemma. Jag ska nämligen vara med i TV 4 Nyhetsmorgon på tisdag!!!! Det ska bli sjukt roligt men är också en smula nervöst. En måste ju tänka igenom precis allt och mitt uppdrag är såklart att laga svinnsmart mat. Ja, så här har jag gått och lagat slattmat och försökt komma på inspirerande och såklart goda grejer, provlagat, ändrat mig inte bara en gång utan två, tre, fyra….. Det är lätt att man vill göra allt på en gång.
Så ska man såklart ha något vettigt att säga och se vettig ut osv. Borde jag ha gjort en manikyr? Vad ska jag ha på mig? Jag som har hasat runt i samma klänning ute på landet de senaste två veckorna. Men jag känner att det ska lösa sig. Jag kommer att vara mig själv helt enkelt och det kommer att bli jätteroligt! Så slå på TV:n på tisdag morgon vejta och kolla om jag sköter mig.
Under tiden måste jag ju föda min flock också. Så igår gjorde jag en Caprese på mitt sätt som åts med tunna skivor entrecote på svenskt naturbetesskött. Inte mycket kött per skalle precis lagom.
Istället för basilikabladen på capresen så gjorde jag en olja med olivolja, vitlök, basilika, salt och peppar. Dessutom åkte lite hackade pistagenötter med för att jag älskar det så mycket och så lite hyvlad parmesan.
Du behöver det här för 4 personer
- 3 bifftomater
- 3 mozzarellabollar
- 1/2 dl pistagenötter
- 1 näve basilika
- 0,75 dl olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- parmesanost
- salt och peppar
Gör så här
Skiva tomaterna och mozzarellan och lägg dem omlott på ett fat.
Blanda olivolja, basilika och vitlök med en mixerstav. Smaksätt med salt och peppar. Salt tar bort lite av beskan från olivoljan.
Hacka pistagnötterna och strö över tomaterna. Salt och peppra och hyvla över parmesanost. Ringla över lite olivolja
Servera med basilikaoljan!
Lämna ett svar