• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Gazpacho på ditten och datten

Gazpacho på ditten och datten

Cina · juli 23, 2022 · Leave a Comment

Ja, inte vet jag vad som behövs för att det ska kallas ”riktig Gazpacho” men kall soppa räcker för mig. Det är dessutom ett strålande sätt att göra sig av med lite grönsaksslattar. Nyckeln till en spontan Gazpacho är en inte lika spontan hönsbuljong som står klar i kylen. Jag brukar koka en liter och hälla upp i en tillbringare eller flaska. Har aldrig ångrat det.

Restfest i soppan

Vad jag hade i min: Skrynkliga tomater, diverse gräslöksspretar, nertrimmad gurka (pga lite mjukt joks på sidorna) halv zucchini, halv paprika, hela paprikor, ensam salladslök, vitlök, mjuk chili, några sardeller och torrt bröd.

Allt det här mixades direkt i en stor tillbringare tillsammans med kall hönsbuljong och smaksattes med vinäger, salt och peppar.

Nu önskar jag att jag hade ett recept men det här är ett inspirationsinlägg på vad du kan göra med alla små grönsaksslattar och en torr brödskiva eller två. Bra smaksättare om du känner att du behöver förstärka smakerna är tomatpuré, paprikapuré, paprikapulver, sardeller, ayvar relish, harissa…

Behöver du runda av smaken lite, gör du med med brödet. Låt det ligga en stund i soppan innan du mixar så hinner det bli mjukt.

”Just do it!”, som man säger i den swooshmärkta världen!

Filed Under: Grönsaker, Husmorstips, Leftover rescue, Medelhavssmaker, Sommarluncher, Sommarmat, Soppa, Vegetariskt Tagged With: Gazpacho, Restfest

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB