Ja, inte vet jag vad som behövs för att det ska kallas ”riktig Gazpacho” men kall soppa räcker för mig. Det är dessutom ett strålande sätt att göra sig av med lite grönsaksslattar. Nyckeln till en spontan Gazpacho är en inte lika spontan hönsbuljong som står klar i kylen. Jag brukar koka en liter och hälla upp i en tillbringare eller flaska. Har aldrig ångrat det.
Restfest i soppan
Vad jag hade i min: Skrynkliga tomater, diverse gräslöksspretar, nertrimmad gurka (pga lite mjukt joks på sidorna) halv zucchini, halv paprika, hela paprikor, ensam salladslök, vitlök, mjuk chili, några sardeller och torrt bröd.
Allt det här mixades direkt i en stor tillbringare tillsammans med kall hönsbuljong och smaksattes med vinäger, salt och peppar.
Nu önskar jag att jag hade ett recept men det här är ett inspirationsinlägg på vad du kan göra med alla små grönsaksslattar och en torr brödskiva eller två. Bra smaksättare om du känner att du behöver förstärka smakerna är tomatpuré, paprikapuré, paprikapulver, sardeller, ayvar relish, harissa…
Behöver du runda av smaken lite, gör du med med brödet. Låt det ligga en stund i soppan innan du mixar så hinner det bli mjukt.
”Just do it!”, som man säger i den swooshmärkta världen!
Lämna ett svar