Jag köpte Västeråsgurka och det här är ett inspirationsinlägg som inte kräver recept. Det är så här års man kan hitta Västeråsgurkan i affärerna och den inte är inlagd. Om du ser den så hugg ett par stycken. De är så krispiga, smakrika och matiga. Sen skalar du den till hälften så att du får som en randig gurka. Skalet är nämligen lite tjockt men lite vill man ändå ha kvar. Skär den sen i stora chunks och ha i en riktigt god sallad med extra allt. När det kommer till sallader hör jag till falangen ”more is more” för man vill ju ändå bli mätt. Ner med örter, nötter, frön, kryddor, brödsmulor och alla små grönsaksslattar som du har. Här har jag blandade salladsblad, tomat, en hel gurka, fetaost, oliver, dill, torkad mynta, sumak och så mina Za’atarrostade solroskärnor. Och så massor med härlig olivolja på det.
Lämna ett svar