Jag älskar en god toast och tycker att det inte finns mycket bättre comfort food. Ju mer ost desto högre grad av ”comfort”.
Eftersom det fortfarande skördas rikligt med zucchini passar jag på och öser på med den. Jag skivar den tunt med en mandolin och så steker jag den i lite olja och salt innan jag lägger ett berg på mackan. Den kommer att bli saftigt och mild och passa perfekt ihop med den salta, feta osten. Om du inte har gruyere så kan du såklart ta vilken ost som helst men en vällagrad ost kommer att vara saltare vilket är gott här.
Knepet med en bra toast är ett rejäla skivor av bra bröd, (gärna surdegsbröd) ha olja/smör i pannan och tyngd på mackan när du grillar den. Har du en smörgåsgrill så är problemet löst. Annars trycker du till den med en stekspade.
Du behöver det här till 1 portion
- 2 skivor bröd
- Olivolja
- 1/2 zucchini
- Gruyere så mycket du vill. More i more säger jag bara…
- salt och peppar
Gör så här
Hyvla eller skiva zucchinin så tunt du bara kan. Salta den lätt.
Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och stek zucchinin så att den mjuknar.
Lägg zucchinin på en brödskiva och lägg på osten och den andra brödskivan.
Häll 2 msk olja i stekpannan och hetta upp den igen lägg i toasten.
Sänk värmen till medelvärme och stek tills brödet har fått fin färg på ena sidan. Vänd och upprepa. Om osten inte riktigt hunnit smälta så sänker du temperaturen ngt så att brödet inte bränns meden du inväntar den perfekta ostsmältan.
Enjoy!
Lämna ett svar