Håll i hatten! Här gick det undan nämligen. Det var en sån dag. Svartkål kan förvisso vara lite svårsmält om man inte tillagar den men lite hjälp på traven får man nog av att köra den i mixern. Om du upplever lite beska så tar du udden av den med salt. Jag tyckte det här var den perfekta snabblunchen. Du kan såklart byta ut potatisgnocchi mot valfri ingrediens, men färsk potatisgnocchi går ju rekordsnabbt att laga.
Du behöver det här för 1 portion
- ca 100 g färsk gnocchi
- 3-4 blad svartkål
- 0,75 dl rostade hasselnöter
- 0,75 dl riven pecorino
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Koka upp vatten till gnocchin och följ instruktionerna på förpackningen.
Ta bort stjälken på svarkålen och skär grovt.
Lägg svartkål, hasselnötter, pecorino och olivolja i mixern och kör 30 sek. Den kan vara ganska grovt mixad tycker jag.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda med gnocchin och njut.
Lämna ett svar