• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Gnocchi med svartkål- och hasselnötspesto

Gnocchi med svartkål- och hasselnötspesto

Cina · oktober 24, 2022 · Leave a Comment

Håll i hatten! Här gick det undan nämligen. Det var en sån dag. Svartkål kan förvisso vara lite svårsmält om man inte tillagar den men lite hjälp på traven får man nog av att köra den i mixern. Om du upplever lite beska så tar du udden av den med salt. Jag tyckte det här var den perfekta snabblunchen. Du kan såklart byta ut potatisgnocchi mot valfri ingrediens, men färsk potatisgnocchi går ju rekordsnabbt att laga.

Se så fin den blev i svala höstsljuset

Du behöver det här för 1 portion

  • ca 100 g färsk gnocchi
  • 3-4 blad svartkål
  • 0,75 dl rostade hasselnöter
  • 0,75 dl riven pecorino
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten till gnocchin och följ instruktionerna på förpackningen.

Ta bort stjälken på svarkålen och skär grovt.

Lägg svartkål, hasselnötter, pecorino och olivolja i mixern och kör 30 sek. Den kan vara ganska grovt mixad tycker jag.

Smaka av med salt och peppar.

Blanda med gnocchin och njut.

Filed Under: Comfortfood, Pastarätter, Snabblunch, Vegetariskt Tagged With: gnocchi, Hasselnötter, Pecorino, Svartkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB