Det är höstlov och sociala medier svämmar över av pumparcept så ni behöver inga fler av mig. Dessutom tycker en unge så illa om pumpa att han kräktes mitt i middagstallriken en gång. Så idag fick det bli en quesadilla på libabröd fylld med zucchini och rökt mozzarella också känd som Scamorza. Du kan såklart ha vilken ost som helst. Men det är särskilt gott med den rökta osten till den milda zucchinin. Jag gillar att steka libadillan i lite olja för extra krispigt bröd. På Instagram @lunchhemma har jag gjort en liten film på det hele.
Du behöver det här för 2 portioner
- 2 libabröd
- 1 zucchini
- 1 1/2 dl riven Scamorza
- zest från 1/3 citron
- 1 msk färsk timjan, persilja eller mynta.
- 2-3 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Riv zucchinin grovt på rivjärn.
Lägg i ett durkslag och salta lätt. Låt stå i 10 minuter och krama sen ur vätskan ur zucchinin.
Medan du väntar på zucchinin river du osten.
Lägg den urkramade zucchinin på ett av bröden.
Fördela osten jämt över zucchinin, riv citronzesten över och ringla 1 msk olivolja över. Smaksätt med salt några tag med pepparkvarnen och timjan. Lägg det andra brödet över.
Hetta up en stor stekpanna med 1 msk olivlolja och stek sen brödet på medelvärme. Ca 2-3 min på vardera sidan.
Lämna ett svar