En riktig grönchock är vad det här. Och en lättlagad sån dessutom. Jag förkokar svartkålen 1 minut i pastavattnet så att det inte ska bli för svårmsmält. Annars är det är ett recept som handlar om att koka, mixa och äta typ.
Om du inte har ricotta hemma, kan du t.ex använda grädde, burrata, färskost. Kan även tänka mig att Keso fungerar. Parmesan kan ersättas med Pecorino eller Västerbottensost.
Du behöver det här för 1 portion
- 70-100 g spaghetti
- 4-5 blad svartkål
- 2 1/2 msk ricottaost
- 2 msk riven parmesanost
- 1/2 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull som rymmer 2 liter. Glöm inte saltet. Jag tycker pastavatten ska vara ordentligt salt.
Under tiden ta bort den tjockaste delen av stjälken på svartålen och lägg den i det kokande vattnet. Låt koka 1 minut och fiska sen upp den.
Lägg i pastan och följ tillagningsinstruktionerna.
Medan pastan kokar. Hacka svartkålen grovt och lägg i mixer tillsammans med ricotta, parmesan olivolja och vitlök. Mixa till en slät kräm och smaksätt ev med lite salt.
När pastan är klar häller du av allt vatten utom 1/2 dl som du blandar ut med svartkålskrämen.
Häll tillbaka spaghettin i kastrullen och blanda med svartkålskrämen.
Lägg upp! För extra njut, riv lite parmesan över och ta ett par tag med pepparkvarnen.
Lämna ett svar