• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Svartkålsspaghetti med ricotta och parmesan

Svartkålsspaghetti med ricotta och parmesan

Cina · november 2, 2022 · Leave a Comment

En riktig grönchock är vad det här. Och en lättlagad sån dessutom. Jag förkokar svartkålen 1 minut i pastavattnet så att det inte ska bli för svårmsmält. Annars är det är ett recept som handlar om att koka, mixa och äta typ.

Om du inte har ricotta hemma, kan du t.ex använda grädde, burrata, färskost. Kan även tänka mig att Keso fungerar. Parmesan kan ersättas med Pecorino eller Västerbottensost.

Grönchock!

Du behöver det här för 1 portion

  • 70-100 g spaghetti
  • 4-5 blad svartkål
  • 2 1/2 msk ricottaost
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp vatten i en kastrull som rymmer 2 liter. Glöm inte saltet. Jag tycker pastavatten ska vara ordentligt salt.

Under tiden ta bort den tjockaste delen av stjälken på svartålen och lägg den i det kokande vattnet. Låt koka 1 minut och fiska sen upp den.

Lägg i pastan och följ tillagningsinstruktionerna.

Medan pastan kokar. Hacka svartkålen grovt och lägg i mixer tillsammans med ricotta, parmesan olivolja och vitlök. Mixa till en slät kräm och smaksätt ev med lite salt.

När pastan är klar häller du av allt vatten utom 1/2 dl som du blandar ut med svartkålskrämen.

Häll tillbaka spaghettin i kastrullen och blanda med svartkålskrämen.

Lägg upp! För extra njut, riv lite parmesan över och ta ett par tag med pepparkvarnen.

Filed Under: Comfortfood, Grönsaker, Medelhavssmaker, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Ricottaost, Spaghetti, Svartkål

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB