• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Asiatiska smaker / Krämiga nudlar med pak choi och Shiitakesvamp

Krämiga nudlar med pak choi och Shiitakesvamp

Cina · november 10, 2022 · Leave a Comment

Jag var på den asiatiska butiken igår och kom hem med väääääldigt många sorters nudlar. Jag kan inte hejda mig och jag kan inte välja. Bl.a. köpte jag spenatnudlar och de är väl egentligen ganska lika tagliatelle med spenat. Men ändå inte för det är ju nudlar. Hur som helst så har jag gått igång ordentligt på den här majogrejen också. Jag gillar majonnäs men inte ren majonnäs. Som det där med äggmacka och majonnäs. Det går helt bort för mig. Däremot som smaksättare i såser och som glaze på något man ska grilla är det verkligen gott.

Nog om det och tillbaka till dagens lunch. Jag köpte Shiitakesvamp. Tycker det är så roligt att de kommer från Sverige. För några år sedan skrev jag en artikel om hur de odlas i nedlagd gammal LKAB gruva i Kiruna. Tänk att ngt kan växa så bra långt nere i underjorden.

När solen tittade fram på lunchen!

Du behöver det här för 1 portion

  • ca 70 -100 g nudlar
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 6 st shiitakesvampar
  • 1 stånd pak choi
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk riven, färsk ingefära
  • 1 liten vitlöksklyfta (riven)

Gör så här

Koka upp vattnet till nudlarna och salta lätt.

Skiva svampen och pak choi på längden.

Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja och lägg i svamp, pak choi och sesamfrön. Tillsätt 2 nypor flingsalt och stek i ca 3-4 minuter.

Koka nudlarna enligt förpackningsinstruktionerna.

Under tiden blandar du majonnäs, soja, sesamolja, ingefära och vitlök.

När nudlarna är klara lägger du upp dem i en skål, tillsätter såsen och toppar med pak choi och svamp. För extra sälta kan du stänka över lite soja.

Filed Under: Asiatiska smaker, Comfortfood, Såser, Vegetariskt Tagged With: Hellmanns majonäs, Nudlar, Pak Choi, Shiitake

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Pumpa Quesadilla Ramslök soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Filo aux amande
  • Krämig pumpapasta med rökt mandelsmul
  • Nudlar med rostad pumpa i ponzu
  • Söt-/salt kyckling med het gurksallad
  • Fräsch fiskgryta med asiatiska smaker
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB