• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

Svinnsmarta luncher för livsnjutare

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Om den här bloggen
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Comfortfood / Restfest på spagetti, pizzasås och kapris

Restfest på spagetti, pizzasås och kapris

Cina · december 5, 2022 · Leave a Comment

Vissa rester är lite bättre än andra ändå… Som dagens, bestående av ett par dagar gammal pasta, fredagens tomatsås och friterad kapris som var rester från ett event jag gjorde i fredags. Obs. Kaprisen behöver inte vara friterad här. Det var min som råkade vara det. Jag rostade lite pumpakärnor i olja för att få lite proteiner och så god smak såklart. Sammanlagd tillagningstid: 5 minuter!

”före”
”efter”

Du behöver det här för 1 portion

  • Färdigkokt spagetti
  • 1/2 tomatsås av någon sort. Kan vara krossade tomater också
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 dryg msk kapris
  • olivolja
  • salt och peppar
  • parmesanost

Gör så här

Hett upp en stekpanna med 1 msk olivolja och tillsätt pumpakärnorna. Stek i en minut eller två så att de får färg.

Tillsätt vitlöken, tomatsåsen och kapris. Koka upp.

Lägg i pastan och värm upp.

Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp och riv över lite parmesanost.

Filed Under: Comfortfood, Leftover rescue, Pastarätter, Vegetariskt Tagged With: Kapris, Spaghetti, Tomatsås

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Broccoli Bulgur Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherade ägg Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ris Rödbetor Sobanudlar soppa Spenat Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Tahinisås Toast Tomatsallad Tomatsås Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Frågelåda
  • Fredagsunnet
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Leftover rescue
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Dinkel- och rågknäcke
  • Jag-älskar-dig-soppa med potatis- och ostrestplätt
  • Linguini med ostronskivling, Pecorino och citronzest
  • Mumsmacka på slattmjölsbröd
  • Grönkål i söt sesamsås med omelett och Tonkatsusås. Och så ett skönt flow…
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023