Det har klagats på alla små burkar och skålar i kylen här hemma… Va’ fasen! Det är ju bara goda grejer. Men okej, ibland ser man inte skogen för alla träden osv… så idag har jag bantat kylen på tre burkar.
Jag blandade sesamsås med tonkatsusås och resterna av en mizoglaze. Det blev en nudelsås som inte alls blev dum. Väldigt, väldigt icke-dum måste jag säga. Smakmässigt rör de sig i samma värld så det var inga konstigheter. Soja, miso, sesam och lite annat smått och gott är alltid en bra blandning.
Sötpotatisnudlar, avokado och ett ägg och så toppa med Furikake som ger lite rökt, salt och söt smak samtidigt. Jag kan inte nog pusha för att ha olika såser och fröblandningar hemma. Du kan ha nästintill ingenting och få till en kanonlunch.

Du behöver det här till en portion
- ca 70 gram sötpotatisnudlar
- 1 ägg
- 1 tsk ättika 12%
- 1 avokado
- 1 msk koriander
- 1 tsk furikake
- Valfri såsmix innehållandes t.ex soja, tahini, sesamolja, vitlök, risvinäger, misopasta, jordnötssmör…
Gör så här
Koka nudlarna enligt förpackningsinstruktionen.
Blanda din sås och skiva avokadon.
När nudlarna är klara lyfter du över dem i tallriken men spar vattnet till ägget.
Häll en 1 tsk ättika i vattnet. Knäck ägget i en skål.
Rör upp en virvel i vattnet och släpp försiktigt ner ägget i virveln.
Låt sjuda i 2-3 minuter
Under tiden, blandar du nudlar och sås i tallriken och tillsätter den skivade avokadon.
Lyft upp ägget med en hålslev och lägg direkt på nudlarna.
Smaksätt med furikaken (eller bara rostade sesamfrön) och koriander.
Lämna ett svar