Är inne i ett sånt skönt kreativt flow just nu. Jag är nog vad som skulle kunna beskrivas som en allt-eller-inget person. Så under jullovet var jag ”inget” och rätt oduglig faktiskt. Ingen stress över det men till slut tröttnade jag på mig själv. Hade världens längsta lista på saker som jag verkligen ville göra men fick bara inte tummen ur. Nu är jag på banan igen med jobb, kunder, och nya idéer på mat att laga och bröd att baka. Dessutom är vi igång med fredagar i bageriet igen vilket alltid är rolgit. Och, hör och häpna, jag provar på det här med en vit månad och tycker det är rätt härligt ännu så länge. (drygt två veckor 😅) Kroppen verkar gilla det och som bekant brukar ju det ena leda till det andra så nu har jag bra flow med yogan och träningen också. Tur det, för jag är tämligen fattig efter julen och jobbuppehåll. Sånt är livet som egenföretagare men kanske det ändå bidrar till njutet. Jag njuter i varje fall så länge det varar. Vi vet alla att man har sina svackor, livet kommer emellan och bristen på tid gör sig påmind. Men det kan man ju inte oroa sig för nu.
Slutet på såserna
Jag vill laga så mycket ny mat att jag nästan inte vill lägga ut det här receptet men så tänker jag att det är oftast bara jag som tröttnar på min egen mat. Jag lovar däremot att det här är sista kapitlet på såserna som går på repeat just nu. Men asiatisk mat är verkligen den bästa omväxlingen efter jul och det enda som behövs för att ge maten en hint av asien är en god sås. Jag har Tonkatsu och så en Sesamsås som är gott till allt. Men du bara ska välja en sås till den här, så kör på Tonkatsun. Den är god till grönkålen. Men lova att göra sesamsåsen och sen ha den till t.ex. nudlar och broccoli…
Du behöver det här till 1 portion
- 2 ägg
- grönkål
- 1/2 salladslök
- olivolja
- salt och peppar
- ev 1 msk rostade sesamfrön
TILL TONKATSUSÅS
- 1 dl Ketchup
- 2 msk soja
- 3,5 msk Worcestersås
- 1 msk honung
- Om du orkar: 1 msk rivet äpple, 1 msk riven gullök, 1 tsk dijonsenap
Gör så här
Skölj, och finhacka grönkålen. Blanda den antingen med sesamsåsen eller bara olivolja, salt och peppar och ev lite rostade sesamfrön.
Blanda ingredienserna till Tonkatsusåsen
Knäck äggen och vispa upp med 1 msk vatten och en nypa salt.
Hetta upp en liten stekpanna med 1 msk olja. Häll i äggen och sänk värmen till medel. Peta in kanterna så att ägget rinner ut och du får en fluffig omelett.
Vik omeletten och lägg upp ovanpå grönkålen. Toppa med skivad salladslök och Tonkatsusås.
Lämna ett svar