Hej, hej! Här har ni en som lyckades med konsten att koppla ner fullständigt på sportlovet. Men ni har säkert klarat er bra utan mig och liksom jag levt på Gulaschsoppa, och korv med bröd under tiden. Nu är jag tillbaka och fulladdad med fjälluft inför en fullspäckad jobbvår. Idag hade jag dock lite lunchtid vid spisen och var så sugen på fritters. Små, krispiga och smakrika som man doppar i någon valfri, god sås. Jag gjorde en snabbversion på Tonkatsu. Halva receptet räcker. Recept finns här
De här små fritterserna har jag smaksatt med Gochujang och lite rökt ost. Fattar att den rökta osten inte är något alla har hemma så cheddar, gruyere, eller vad du nu har går också bra. I det här receptet har jag använt rismjöl men du kan använda vanligt vetemjöl också.
För att slippa elände med att samla ihop smul i pannan gör jag dem i matskedsstorlek och därmed lätthanterliga. På Instagram @lunchhemma har jag lagt upp en liten reel med det hela.
Du behöver det här för en stadig portion
- 1 ägg
- 1/2 dl rismjöl
- 1 tsk Gochujang
- 1 1/2 dl grovt riven eller hackad vitkål
- 2 medelstora morötter, grovt rivna
- 2 skivade salladslökar
- 2/3 riven ost
- 80g tonfisk i vatten eller olja
- salt
- 2 msk olja till stekning
Gör så här
Börja med att hacka/riva alla grönsaker.
Vispa ihop ägget med Gochujang och osten
Blanda ner alla grönsaker och tonfisken strö över mjölet. Blanda väl. Addera en nypa salt för smaksättning.
Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och klicka ner smeten med en matsked. Tryck till den med baksidan av skeden och peta in kanterna så att den håller ihop under stekningen.
Stek fritterserna ca 2 min på varje sida. De ska få gott om färg och bli krispiga.
Tonkatsusåsen hinner du blanda medan du steker.
1/2 dl ketchup
1/2 msk honung
1 msk japansk soja
1 1/2 msk Worchestershiresås
Lämna ett svar