• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Bloggen maten och jag
  • Om Ord & Mat by Cina
    • Erbjudande
    • Kunder
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Sallader / Belugalinssallad med rödbetschips och fetaost

Belugalinssallad med rödbetschips och fetaost

Cina · april 23, 2023 · Leave a Comment

“Chips till lunch”, tänker du. Varför inte säger jag. Det är gjort i ett nafs och levlar den här lunchen avsevärt. Det är bara att ta fram mandolinen. Har du inte en mandolin så kan du använda osthyveln eller så är du en jäkel på att skiva saker tunt med kniven. Jag älskar in mandolin och använder den flera gånger i veckan. Det är en superenkel modell från Japanska märket Benriner och den har alla små delar jag behöver utan att det blir komplicerat. Du kan t.ex. köpa den här. Du kanske tycker den kostar mycket. Ca en femhundring, men det är en livstidsprodukt. Jag har haft min i minst 15 år.

Man kan kanske säga att jag friterar rödbetorna här. Men inte på det sättet när man fyller en hel kastrull med olja och doppar ner chipsen i. Här använder jag stekpannan och tänker botten med olja men så mycket mer än så är det inte. På mitt instagram @lunchhemma finns en liten film på hela receptet.

Om du har en minut över kan du göra några chips extra. De är otroligt goda som snacks.

Du behöver det här till 1 portion

  • 1 medelstor rödbeta eller 1/2 stor
  • ca 1 dl neutral olja
  • flingsalt
  • 2 rejäla nävar sallad. Jag använder Maché
  • ca 1 dl färdigkokta belugalinser
  • 1/2 block fetaost
  • Juice från 1/2 citron
  • 1/2 salladslök
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

Koka linserna enligt förpackningsinstruktionerna.

Medan linserna kokar, skölj av och skiva betan tunt med mandolinen. Du behöver inte skala den.

Hetta upp oljan i en medelstor stekpanna. Lägg i betorna så att de är separerade från varandra. Stek på ena sidan tills kanterna börjar krusa sig och vänd sedan på dem. Så fort de börjar gulna lite färgen är det dags att ta upp dem och lägga dem på hushållspappar. Det tar ca 3 min totalt. Upprepa.

Salta chipsen lätt.

Skiva salladslöken tunt.

Blanda sallad, linser med citron, svartpeppar och olivolja. Smula över fetaosten och toppa med chipsen!

Filed Under: Sallader, Vegetariskt Tagged With: Belugalinser, Fetaost, rödbetschips

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Brysselkål Burrata Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Lax Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ramslök Ricotta soppa Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Jul
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Aprilkrisen: saker du inte ska göra när du är nere
  • Krämig svamprisoni
  • Yuba med svamp och morning glory
  • Pumpafyllda pastarullar
  • Blodpudding med brynt vitkål
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2025 Ord och Mat by Cina AB