“Chips till lunch”, tänker du. Varför inte säger jag. Det är gjort i ett nafs och levlar den här lunchen avsevärt. Det är bara att ta fram mandolinen. Har du inte en mandolin så kan du använda osthyveln eller så är du en jäkel på att skiva saker tunt med kniven. Jag älskar in mandolin och använder den flera gånger i veckan. Det är en superenkel modell från Japanska märket Benriner och den har alla små delar jag behöver utan att det blir komplicerat. Du kan t.ex. köpa den här. Du kanske tycker den kostar mycket. Ca en femhundring, men det är en livstidsprodukt. Jag har haft min i minst 15 år.
Man kan kanske säga att jag friterar rödbetorna här. Men inte på det sättet när man fyller en hel kastrull med olja och doppar ner chipsen i. Här använder jag stekpannan och tänker botten med olja men så mycket mer än så är det inte. På mitt instagram @lunchhemma finns en liten film på hela receptet.
Om du har en minut över kan du göra några chips extra. De är otroligt goda som snacks.

Du behöver det här till 1 portion
- 1 medelstor rödbeta eller 1/2 stor
- ca 1 dl neutral olja
- flingsalt
- 2 rejäla nävar sallad. Jag använder Maché
- ca 1 dl färdigkokta belugalinser
- 1/2 block fetaost
- Juice från 1/2 citron
- 1/2 salladslök
- olivolja
- svartpeppar
Gör så här
Koka linserna enligt förpackningsinstruktionerna.
Medan linserna kokar, skölj av och skiva betan tunt med mandolinen. Du behöver inte skala den.
Hetta upp oljan i en medelstor stekpanna. Lägg i betorna så att de är separerade från varandra. Stek på ena sidan tills kanterna börjar krusa sig och vänd sedan på dem. Så fort de börjar gulna lite färgen är det dags att ta upp dem och lägga dem på hushållspappar. Det tar ca 3 min totalt. Upprepa.
Salta chipsen lätt.
Skiva salladslöken tunt.
Blanda sallad, linser med citron, svartpeppar och olivolja. Smula över fetaosten och toppa med chipsen!
Lämna ett svar