• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Lunchhemma.se

matinspiration för medvetna, moderna människor

  • Hem
  • Min bok
  • Arkivet
  • Bloggen maten och jag
  • Show Search
Hide Search
You are here: Home / Grönsaker / Zucchini och halloumi med Za’atarrostade pumpakärnor

Zucchini och halloumi med Za’atarrostade pumpakärnor

Cina · maj 9, 2023 · Leave a Comment

ÄNTLIGEN har grönsakerna börjat landa på rimliga priser. Trist såklart att allt har varit så dyrt men det är också en påminnelse om att det är klokt att äta det som är i säsong.

Nu börjar Zuchhinisäsongen i varje fall och ingen är gladare än jag. Zucchini är godast tillagad men helst så lite som möjligt om du frågar mig. Så det här med att hyvla zucchinin tunt är ett både ett snyggt och enkelt sätt att korta ner tillagningstiden. Med en osthyvel eller mandolin är det lätt fixat att få till de där tunna skivorna.

Mättande och smakrikt med Za’atar

Det här är en enkel rätt men mer mättande än man kan tro. Jag slog till på en hel zucchini till mig själv och så har vi halloumin och pumpafröna som gör det till en mer bestående mättnad. Jag har använt Za’atar för att rosta mina pumpafrön i. Om du inte har det hemma kan du ta vad du har. T.ex. spiskummin och paprikapulver och salt. Eller om du vill göra något som påminner om Za’atar du brukar den innehålla sesamfrön, timjan, kummin, oregano… Det verkar som att det finns många varianter så varför inte göra din egen. På mitt Instagramkonto har jag lagt upp en Reel med hur jag gjorde.

Du behöver det här för 1 portion

  • 1 medelstor zucchini
  • 1 dl pumpakärnor
  • 100 g halloumi
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk za’atar
  • juice från 1/2 citron
  • 1 msk hackad persilja eller mynta
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp 1 liter vatten med 1/2 msk salt

Hyvla zucchinin på längden eller som rundlar.

Hetta upp en liten stekpanna med 1 msk olivolja och za’atar. Häll i pumpakärnorna och en nypa salt och rosta dem i kryddblandningen i ca 2-3 minuter. Ställ åt sidan. Du kan använda stekpannan till halloumin så diska den inte ännu.

När vattnet kokar lägger du i zucchinin och låter den koka ca 1 minut och häller därefter över i ett durkslag.

Smula eller tärna halloumin och hetta upp stekpannan igen. Du kan steka den i olje och kryddresterna från pumpakärnorna. Stek dem gyllene på alla sidor i ca 3 minuter.

Lägg upp zucchinin och pressa citron och blanda ner olivolja och persilja. Blanda och smaka av med lite salt och peppar.

Toppa zucchinin med halloumin och de rostade pumpakärnorna.

Filed Under: Grönsaker, Sallader, Vegetariskt Tagged With: Halloumi, Pumpakärnor, Za’atar, Zucchini

Reader Interactions

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primary Sidebar

Lunchhemma_icon
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Gillar du bloggen och tänker att vi kan samarbeta på något sätt.
Då kan du kontakta mig på cina.risberg(at)gmail.com

Etiketter

Aubergine Avokado Belugalinser Broccoli Bulgur Chiliolja Falafel Fetaost Fredagsunnet Granatäpple Grönkål Halloumi Harissa Hasselnötter Hummus Kimchi Krutonger Kyckling Leftovers Mozzarella Mynta Nudlar Omelett Ost Parmesan Pasta Pocherat ägg Potatis Quesadilla Ricotta Sobanudlar soppa Spenat Spetskål Svartkål Sötpotatis Sötpotatisnudlar Toast Tomatsallad Tomatsås Tonfisk Valnötter Za’atar Zucchini Ägg

Kategorier

  • Asiatiska smaker
  • Bakat
  • Comfortfood
  • Desserter
  • Förrätter
  • Fredagsunnet
  • Frukost
  • glutenfritt
  • Grillat
  • Grönsaker
  • Helglunch
  • Husmorstips
  • Köksredskap
  • Laktosfritt
  • Leftover rescue
  • Leftovermakekover
  • Lunch med vänner
  • Lunchhemma testar
  • Mackor
  • Mat som lagar sig själv
  • Medelhavssmaker
  • Mellanmål
  • Middag
  • Pastarätter
  • Personligt
  • Plåtmat
  • Sallader
  • Såser
  • Smaksättare
  • Snabblunch
  • Sommarluncher
  • Sommarmat
  • Soppa
  • Tillbehör
  • Uncategorized
  • Vegetariskt

Senaste inläggen

  • Carnitas på julskinka och revbensspjäll
  • Lussebullebrûlée
  • Ceviche på gravad lax
  • Smashed brysselkål med Västerbottensost
  • Pasta med grönkål- och mandelpesto
LunchHemma_logo
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Copyright © 2023